Henter kommentarer

| Opdateret

Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud af vækstaktierne


Det kan ende med blodrøde aktiekurser i en lang række af de vækstaktier, der er blevet til himmelstormere. For på et tidspunkt vil en masse almindelige investorer flygte ud af nogle af de vækstaktier, der helt har mistet jordforbindelsen.

Det vurderer den danske succesfulde finansmand, forfatter og investor Lars Tvede i et interview med Euroinvestor. Han tegner her et billede af det scenarie, der kan udfolde sig, når det kommer til vækstaktierne, der tidligere er buldret op, og de tidligere sønderbombede værdiaktier - også kaldet value-aktier.

»Hvis du ser på S&P 500-indekset, så er aktieindekset på all time high, mens Nasdaq de seneste par dage er faldet tilbage. Den 2. november købte jeg en masse value-aktier og postede samtidig om det på Facebook. Der er tegn på, at det skift imellem value og vækst, som jeg håbede på, nu er i gang. Jeg er ikke skråsikker på, at teknologiaktierne ikke kommer stormende tilbage, men der begynder en overperformance i industri-aktierne, som er nogle af de aktier, der har været forsømt,« udtaler Lars Tvede og fortsætter:

»Jeg tror, at der er en masse ‘smart money’, som nu køber op i værdiaktierne og som prioriterer dem over vækstaktierne

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Smart money dækker over professionelle investorer med mange penge (tænk pensionskasser, familiefonde, og forsikringsselskaber med bugnende pengekasser osv.). De står i modsætning til de såkaldte ‘dumb money’, som er en betegnelse på Wall Street om relativt dårligt informerede private investorer. Det er noget af det, som man kan læse om i Lars Tvede nye bog ‘Bobler, Bullshit og Børsfest’, der indeholder elementer, som enhver investor bør vide.

»Der er lige nu flere ‘dumb money’ i vækstaktierne. Det ved vi fra handelsstatistikkerne. På et eller andet tidspunkt, som kan være tilfældig, så styrter de alle sammen ud af vækstaktierne på én gang,« udtaler den danske finansmand og fortsætter:

»Man kan ikke være skråsikker med timingen, men som en kalkulerende, forsigtig investor, bør man prioritere value-aktierne højere end vækstaktierne af sikkerhedsmæssige årsager. Det var det, jeg selv gjorde i sidste uge.«

Læs også: Ny ejer vil overtage dansk selskab efter kollaps: Aktien stiger 323 procent

Hvilke sektorer eller geografiske områder ville du se efter værdiaktier i?
»I princippet er værdiaktier blot dem, der har relativt forudsigelige og veletablerede forretningsmodeller og som er rimeligt eller billigt prissat i sammenligning med deres aktuelle indtjening, egenkapital og/eller dividender. I praksis er det nu bl.a. finans- og forsikringsbranchen, bilfabrikker samt deres underleverandører, byggefirmaer, , forsyningsselskaber, olieselskaber og teleselskaber,« udtaler Lars Tvede.

Her ses den danske finansmand, investor og forfatter Lars Tvede. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andre 'Supertrends', 'Kriser, Krak og Kaviar' samt 'Børshandlens Psykologi' Vis mere

Hvad med emerging markets-aktier?
»Jeg har det sådan, at man skal holde øje med emerging markets-aktier. Jeg tror, at de begynder at overperfome inden for 1-2 år, men det gælder om at holde øje med dem, for de vil bl.a. drage fordel af en faldende dollar, hvilket er noget, jeg forventer”, udtaler Lars Tvede«

Lars Tvede har efter medicinalgiganten Pfizers opløftende vaccine-udmelding mandag netop givet sit bud på, hvordan økonomien vil ændre sig herfra. Vi har det, som man i markederne kalder for et guldlok-scenarie. Det vil sige udsigt til meget høj økonomisk vækst de næste to år og meget lave renter, forklarer han.

»Det er det perfekte miljø for at investere,« udtaler Lars Tvede.

Det kan du læse mere om her. Den danske finansmand har også forklaret, hvorfor det er en god idé at være investeret. Det kan du få en forklaring på her.

Læs også: Kendt tech-investor forudser 'kortsigtet korrektion'

Læs også: Kendt valueinvestor om kæmpe vaccine-udmelding: Det kan vende op og ned på det hele