Henter kommentarer

| Opdateret

Lars Tvede med forudsigelse: Det kommer der til at ske nu


Der er udsigt til nye rekorder på finansmarkederne. Sådan lyder det fra den succesfulde danske finansmand, forfatter og investor Lars Tvede i et interview med Euroinvestor.

»Kavaleriet er på vej, og vi kan allerede høre trompeterne. Det her kan betyde, at coronakrisen set med finansmarkedernes øjne definitivt er slut,« vurderer Lars Tvede.

Udmeldingen kommer, efter den amerikanske medicinalgigant Pfizer mandag meddelte, at selskabet har en vaccinekandidat, der virker i op mod 90 pct. af tilfældene i dets forsøg. Beskeden fra Pfizer satte gang i nogle voldsomme markedsbevægelser, hvor en lang række sønderbombede aktier steg kraftigt.

Læs også: Aktieordbog: Det dækker investeringsbegreberne over

Lars Tvede har i et tidligere interview med Euroinvestor forudsagt, at vi inden for kort tid ville stå med et godt bud på en vaccine. Det skete i forbindelse med, at hans nye, letlæselige bog ‘Bobler, Bullshit og Børsfest’ udkom. I bogen deler han ud af sine erfaringer og pointer fra et snart 40 år langt investor-liv, og det er også noget af det, som han trækker på nu. Nu tyder noget på, at den danske stjerneinvestor igen får ret i sin vaccine-forudsigelse og det, der kommer til at ske.

Lars Tvede forventer, at der bliver godkendt hele tre vacciner i år, og at der begynder en massevaccination i løbet af første halvår af 2021.

Vi befinder os ifølge ham i en situation, hvor Pfizer får lov til at bruge selskabets vaccine til nødstilfælde i denne måned, mens biotekselskabet Moderna får lov inden for nogle uger. Svensk-britiske AstraZeneca får med en vis sandsynlighed lov til at bruge dets vaccinekandidat i næste måned, vurderer Lars Tvede. Han mener også, at der er en sandsynlighed for, at amerikanske Johnson & Johnson får lov til at bruge selskabets version af en vaccinekandidat i februar.

Læs også: Kendt valueinvestor om kæmpe vaccine-udmelding: Det kan vende op og ned på det hele

»Der er over 130 forskellige vaccineprogrammer på vej, så der er en god sandsynlighed for, at der kommer flere,« forklarer Lars Tvede.

kavalleriet er her, og du kan høre trompeterne, lyder det fra den danske finansmand Lars Tvede med henvisning til, at flere medicinalselskaber forventes at have et bud på en effektiv vaccine mod Covid--19 inden længe. Vis mere

Det er ikke en vurdering, som Lars Tvede står alene med. Han bygger dette på nogle af dem, som han vurderer er blandt verdens bedste analytikere, hvilket blandt andre tæller en række analytikere fra Goldman Sachs. Det førnævnte scenarie er, ifølge den succesfulde finansmand, det mest sandsynlige scenarie, som situationen ser ud nu. Der gør, at Lars Tvede tør komme med to andre interessante bud på, hvordan fremtiden udvikler sig. Han forudser, at verdens samlede BNP næste sommer kommer til at slå ny rekord og altså ender i ‘all time high’.

Læs også: Lars Tvede om at være investeret: 'Hvorfor havde ingen fortalt mig det?'

»Jeg forventer, at finansmarkederne - både aktier og ejendomme - brager op,« udtaler Lars Tvede.

»Vi er i starten af en højkonjunktur, som kan vare 10 år, og som vil være understøttet af meget stærke ejendomsmarkeder. Hvis du forestiller dig finansmarkederne som et hus, så er fundamentet ejendomme, og det ser rigtig, rigtig godt ud,« forklarer han med henvisning til konjunkturcyklusser, som er det evige skifte imellem et økonomisk opsving og en nedgang i økonomien.

Her ses den danske finansmand, investor og forfatter Lars Tvede. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andre 'Supertrends', 'Kriser, Krak og Kaviar' samt 'Børshandlens Psykologi' Vis mere

Han forudser samtidig, at aktiemarkederne fra nu af handler efter, hvordan verden ser ud, når folk er vaccinerede.

»Det er helt uinteressant for finansmarkederne, hvordan verden er nu. De ser fremad,« påpeger Lars Tvede.

Garvede Euroinvestor-læsere vil måske kunne huske, at den danske finansmand formåede at sælge sine aktier, da aktiermarkederne toppede, hvordan Lars Tvede formåede at tjene penge, da aktierne faldt, og hvad der gjorde, at han kunne time aktiemarkedet, som han gjorde, da aktierne begyndte at stige igen. Nye læsere vil kunne læse med her.

Hvad Pfizers udmelding kommer til at at betyde for aktierne har Lars Tvede tidligere givet sit bud på. Det kan du læse om her.

Læs også: Kendt tech-investor forudser 'kortsigtet korrektion'

Læs også: Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud vækstaktierne