Henter kommentarer

Rentespøgelse eller ej: Amerikansk storbank udpeger 12 vinderaktier i en verden uden corona


 
Hvad betyder bull marked, og det at være bullish? Det kan du se i videoen ovenfor – og også hvad et bear marked er.
Vis mere

Selv om frygten for stigende inflation og renter lægger en dæmper på stemningen på globale aktiemarkeder, så venter der et stort lyspunkt forude. På et tidspunkt bliver verden normal igen - og det kan man tjene penge på, mener den store amerikanske investeringsbank, Goldman Sachs.

Analytikere fra Goldman Sachs har udvalgt en række aktier, de vurderer, har et markant kurspotientale på den anden side af verdens foreløbige coronanedlukninger. Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Goldman Sachs har blandt andet kigget på genåbningstempoet, data fra motorvejstrafik, detailsalg, skoleåbninger og jobannoncer, og ud fra det oprettet en liste med omkring 70 aktier, der er eksponeret mod en verden, der langsomt kommer på fode igen. Af de 70 aktier, har investeringsbankens analytikere udvalgt 12, de vurderer, er særligt stærkt eksponeret mod en snarlig genåbning.

Ifølge investeringsbanken har størstedelen af aktierne potentiale til at stige 20 pct. eller mere.

Airbus, en fransk flyproducent, får en købsanbefaling, blandt andet fordi antallet af ældre fly i god stand er høj, hvilket kræver færre fornyelser af flåden. Goldman Sachs vurderer, at Airbus har et kurspotentiale på 47 pct.

Amadeus hører hjemme i Spanien og er en it-koncern, der leverer bookingsystemet til flybranchen. Af Goldman Sachs bliver selskabet betragtet som et »quality company«. På den anden side af nedlukningen vurderer banken, at kurspotentialet vil accelerere op mod 22 pct.

Diageo er verdens største producent af øl, vin og spiritus, og her ser Goldman Sachs, der har kategoriseret aktien som en »vækstaktie af høj kvalitet«, et potentiale på 12 pct. Spirituskæmpen producerer og markedsfører blandt andet mærker som Johnnie Walker, Smirnoff, Captain Morgan, Tanqueray og Baileys.

H&M, den svenske modegigant, er kommet på listen på grund af virksomhedens fornyede fokus på e-handel, kundeloyalitetsprogrammer og dag-til-daglevering. I takt med vacciner bliver rullet ud, forventer investeringsbanken at den svenske kæmpe opnår en hurtig oprejsning. Potentialet for aktien lyder på 14 pct.

Swatch, den schweizisk urmager, har ifølge Goldman Sachs' analytiker et potentiale på 22 pct. Det skyldes blandt andet virksomhedens kontrol af omkostninger. Analytikeren forudser en underliggende salgsvækst på 19 procent hos urproducenten i løbet af år 2021.

RELX er et britisk-hollandsk forlag, der blandt andet har speciale i naturvidenskaben. Investeringsbanken venter større efterspørgsel på både sundheds- og medicinteknologi, og derfor vurderer Goldman Sachs, at det multinationale selskab har et potentiale på 33 pct.

BP, en af verdens største energiselskaber, kommer i takt med at flere får et vaccinestik i armen til at eksplodere op til 60 pct. i årets tredje eller fjerde kvartal. Det vurderer investeringsbanken, der betragter aktien som en »higher cash returns«.

British Land med hovedkontor i London er en af de største ejedomsudvikings- og investeringsselskaber i Storbritannien. Goldman Sachs' analytiker et kurspotentiale på 29 pct. for aktien investeringsbanken.

Vinci er fransk og hører under industrisektoren. Virksomheden investerer i infrastruktur, og har ifølge Goldman Sachs et opadgående potentiale på 18 pct.

Flughafen Zurich ejer og driver Zurich Airport, og her ser investeringsbanken et potentiale på hele 45 pct. Det skyldes blandt andet virksomhedens balance samt lufthavnens geografiske placering med et stærkt opland.

IAG – International Consolidated Airlines Group, er endnu en luftfartsrelateret virksomhed, Goldman Sachs vurderer kan give gevinst, når vaccinerne er blevet udrullet i Storbritannien og USA. IAG ejer blandt British Airways, og Goldman Sachs ser et kurspotentiale på 20 pct.

WH Smith har du måske stødt på, hvis du har manglet et magasin eller en flaske vand til flyveturen. Ifølge Goldman Sachs er bog- og avisforhandleren, der findes i et hav af lufthavne, et køb værd, blandt andet på grund af stærk likviditet. Investeringsbankens analytiker ser et potentiale på 21 pct. i virksomheden, der kan findes i Europa, Australien, Mellemøsten, Sydøstasien og Indien.

 

Aktier markeret med blå skrift i denne artikel er hyperlinks, der giver adgang til mere information om de enkelte aktier. Her finder du flere artikler om virksomheden, og vi har samlet en række nøgletal fra de senere års regnskaber, så du hurtigt får et overblik over virksomhedens økonomiske udvikling. Der er også data over afkastet samt kursgrafer på den enkelte aktie i forskellige tidshorisonter.
Hvis du logger dig ind på Euroinvestor, får du også gratis adgang til kurser i realtid i Danmark, Sverige, Finland og Island. Du får også mulighed for at give din egen holdning til kende i form af kommentarer til artikler på de enkelte aktier. I vores værktøj Portfolio kan du oprette din egen portefølje, der automatisk opdateres med udviklingen på aktiemarkedet. På den måde kan du skabe et samlet overblik over din investeringer, selv hvis du anvender flere handelsplatforme.

Læs også: Saxo Bank advarer om aktieraketter

Læs også: Danske Bank: Gamestop-spekulanter er unge mænd - og de taber penge