Henter kommentarer

Robotforsker forudser: Her påvirker COVID-19 robotudviklingen

Her hjælper robotten Wastie fra Mahidol University Engineering Department med at indsamle skrald på COVID-19-sygeafdelingen på Golden Jubilee Medical Center i Thailand 14. maj 2020.
Her hjælper robotten Wastie fra Mahidol University Engineering Department med at indsamle skrald på COVID-19-sygeafdelingen på Golden Jubilee Medical Center i Thailand 14. maj 2020. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA
Vis mere

COVID-19 vil betyde, at der i langt højere grad vil blive brugt robotter i fremtiden.

Det vurderer professor Henrik Christensen, der er leder af robotcentret ved UC San Diego i Californien.

Han forudser, at udbredelsen af robotter vil blive forstærket af fire ting:

  • Et ønske om at minimere kontakt med fremmede
  • Strømligning af logistikkæder
  • Automatisering af laboratorieprocesser (til tests)
  • Bedre rengøring

For at få mindre kontakt med fremmede vil onlinehandlen nå nye højder, vurderer Henrik Christensen.

»Det er oplagt, at distributionen vil blive automatiseret, som vi har set med de store ehandelsselskaber som Alibaba og Amazon,« forklarer han og tilføjer:

Læs også: Er du placeret rigtigt? COVID-19 vil forstærke aktier i megatrend

»Vi vil se ny automatisering af fødevarekæder, så risikoen for smittespredning reduceres. Detailhandlen vil møde store udfordringer i fremtiden,« vurderer Henrik Christensen.

På spørgsmålet om hvilken betydning den smitsomme coronavirus vil få i forhold til robotudviklingen bredt set, svarer robotforskeren således:

»Vi vil samtidig se en fremtid, hvor vi vil blive testet meget mere regelmæssigt.«

Læs også: Se listen: 49 spændende grønne aktier

»For at kunne gøre det til en rimelig pris, skal disse processer automatiseres. Vi ser allerede nu at næsetests, blodprøver, afføringstest kan anvendes til at følge infektioner med meget større nøjagtighed,« forklarer han.

Henrik Christensen ser et potentiale inden for test af spildevand og via dette identificere mulige infektioner langt tidligere.

»Derudover er det oplagt, at rengøring vil nå helt nye højder med et behov for at have nye måder at rengøre på. Det kunne være i offentlige transportmidler eller i detailhandlen samt på hoteller, fly og koncertsale,« udtaler han.

Der er mange udfordringer, men det er ifølge ham oplagt, at mange processer ændres for at sikre vores sundhed i et post-COVID-19 samfund,

Læs også: Overser du aktierne? Her forventer man stadig tocifrede vækstrater

Læs også: André Thormann: Valueinvestering er en historisk mulighed