Henter kommentarer

Royal Unibrew skuffer


Danske Royal Unibrew har onsdag formiddag præsenteret friske tal.

Det sker i form af et såkaldt trading statement, der afslører hvordan årets tredje kvartal er gået.

Selskabet, der har hovedkvarter i Faxe, skuffer på samtlige nøglepunkter. Samtidig præciserer selskabet sine forventninger til resten af året. 

Det drejer sig om EBIT, som selskabet nu ser lande på mellem 1600 og 1700 mio. kr. mod tidligere umeldte mellem 1600 og 1750 mio. kr.

EBIT er et andet ord for et selskabs driftsresultat. Når et selskabet har trukket alle ovenstående udgifter fra sin omsætning, får man selskabets EBIT-resultat. Det dækker over 'indtjening før renter og skat' (på engelsk Earnings Before Interest and Taxes).

Omsætningen i årets tredje kvartal lander på 3336 mio. kr. Det er lavere end de 3514 mio. kr., som analytikerne havde ventet ifølge estimater indsamlet af C25-selskabet selv.

Resultatet før skat lander på 461 mio. kr. Også det nøgletal er lavere end det forventede, der lyder på 506 mio. kr. I samme periode sidste år lød tallet på 474 mio. kr.

På bundlinjen ligger der 363 mio. kr. Det er også en del mindre end det ventede tal på 390 mio. kr.

EBIT-marginen hedder 15,2 pct., hvilket også er under forventningen på 16,1 pct.

EBIT-marginen kaldes også for overskudsgraden, og den følges nøje af investorer og analytikere, da nøgletallet er et udtryk for, hvor stor en del af omsætningen i virksomheden, der er tilbage, når selskabet har betalt sine driftsomkostninger.

Til gengæld stiger den organiske EBIT-vækst til 2 mio. kr. Det er en del mere end samme kvartal sidste år, hvor tallet endte på -20 mio. kr.

»Tredje kvartal var andet kvartal i træk med positiv organisk EBIT-vækst og første kvartal med marginudvidelse i mere end to år på trods af, at det var negativt påvirket af meget dårligt vejr i juli og august, som for os er de to vigtigste måneder i år,« udtaler topchef Lars Jensen i forbindelse med de friske tal.

Læs også: Stærk vækst fører til opjustering hos Pandora

Læs også: Skattelettelser og skattesmæk for milliarder: Find din egen indkomst og se, hvordan du bliver påvirket