Henter kommentarer

Royal Unibrew spås kæmpe kurspotentiale - det mener analytikerne om aktien


Et af Danmarks helt store børsnoterede selskaber rummer et betydeligt kurspotentiale.

Det er vurderingen fra Jyske Banks strateger, der ser et kurspotentiale på mere end 50 pct. Det kan du læse mere om i Jyske Bank: 3 danske aktier, der snart kan flyve i vejret.

I løbet af de sidste 12 måneder er aktien i det danske bryggeriselskab Royal Unibew dog faldet 4 pct. Så hvor skal aktien hen fremadrettet?

Læs også: Nordnet om dansk aktie: Mærkelig kursudvikling

Ser man på, hvad de professionelle analytikerne mener om Royal Unibrew, så er der - trods splittelse - et overvejende positivt syn på aktien.

Der er ifølge Bloomberg 16 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 9 analytikere en købsanbefaling, mens 5 analytikere har en hold-anbefaling. 3 analytikere har en sælg-anbefaling på aktien.

Læs også: Milliardforvalter: 3 mulige vinderaktier til 2023

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så tror de, at aktien kan ende i 601 danske kroner. Det indikerer et kurspotentiale på 1,2 pct.

Blandt dem, der er mest positive over for Royal Unibrew-aktien, finder man Carnegie Group. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 765 danske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man storbanken Deutsce Bank, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 380 danske kroner.

Læs også: Prissmæk kan være på vej til bilisterne

Læs også: C25-topchef: Opkøb markerer stort vendepunkt