Henter kommentarer

Jyske Bank: 3 danske aktier, der snart kan flyve i vejret


Særligt tre danske aktier rummer et potentiale til at stikke af fra resten af børsflokken i løbet af de næste tre måneder.

Det vurderer Jyske Banks  aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et analysenotat til bankens kunder. Aktierne betegnes som 'flyvere'.

De tre flyvere, som banken peger på, er så vidt muligt baseret på bankens strategi, »men undtagelser kan gøres på baggrund af specielle omstændigheder som for eksempel opkøbskandidater, markant underperformance osv.«

Læs også: Børshus kan ikke se kurspotentialet i kendt dansk aktie

Danske Bank
Den første aktie, som strategerne fremhæver, er Danske Bank-aktien. Den danske bankaktie er faldet de seneste uger på grund af urolighederne i banksektoren. Danske Bank-aktiens kursfald har dog været for voldsomt, lyder det.

Det skyldes ikke mindst, at Danske Bank ifølge strategerne er »solidt« kapitaliseret, og at banken har store kapitalbuffere. Det sidste dækker over den mængde kapital, som en bank har i forhold til de risici, som banken påtager. Kapitalbuffere fungerer som en sikkerhedsmargin for banken, da de giver banken økonomisk styrke til at absorbere tab, hvis det skulle opstå. Det er noget af det, der springer i øjnene hos Jyske Bank.

»Det giver mulighed for udlodninger og aktietilbagekøb på mere end 10 pct. om året de kommende år,« forklarer strategerne.

Læs også: C25-topchef så aktien falde og købte straks op - ejer næsten 190.000 aktier nu

Det vil alt andet lige være noget, der er til gavn for Danske Bank-aktionærerne, må man forstå.

Danske Banks nettorenteindtægter kan også overraske positivt allerede fra første kvartalsregnskab, vurderer de.

Nettorenteindtægterne giver et indblik i bankens indtjening.

Royal Unibrew
Den næste aktie, som Jyske Bank ser et potentiale i, er aktien i det danske bryggeri Royal Unibrew.

»Ledelsen forventer betydelig bedring i EBIT-margin over de næste fem år, hvilket kunne resultere i næsten en fordobling i aktiekursen i den periode,« forklarer strategerne.

EBIT-marginen kaldes også for overskudsgraden. Det dækker over, hvor meget en virksomhed tjener i forhold til de penge, som selskabet har brugt på at lave sit produkt eller sin service. Jo højere EBIT-marginen er, jo mere tjener selskabet i forhold til de penge, det har brugt.

Læs også: Aktiekollaps var startskuddet - aktiechef forudser flere konsekvenser

Det er med andre ord et vigtigt mål til at vurdere en virksomheds rentabilitet og evne til at generere overskud fra dens kerneforretning.

»Vi tror, ledelsen er optimistisk, men ikke desto mindre tror vi på en fremgang i både margin og værdiansættelsen, hvilket stadig kan give en stigning på mere end 50 pct. over de næste 5 år,« forklarer strategerne.

Royal Unibrew-aktien er steget 21 pct. i løbet af de seneste 12 måneder. Zoomer vi ud og ser på kursudviklingen det seneste år, så dækker de seneste måneders stigninger over, at Royal Unibew-aktien er faldet 5 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.

Læs også: Royal Unibrew spås kæmpe kurspotentiale - det mener analytikerne om aktien

DSV
Den tredje aktie, som analytikerne ser et potentiale i, er DSV-aktien. C25-selskabet er en førende global transport- og logistikvirksomhed med tilstedeværelse i mere end 80 lande verden over og med flere end 76.000 ansatte. DSV har på det seneste været en favorit blandt investorer, og DSV-aktien er steget støt i løbet af de seneste måneder.

DSV-aktien er til sammenligning steget 23 pct. i løbet af de seneste tre måneder.

Læs også: Dansk aktiekomet er 'fuldstændig udbombet' – investor kalder den 'interessant'

Nu nærmer vi os offentliggørelsen af DSV's 1. kvartalsregnskab, og der er mulighed for en positiv overraskelse, der kan give aktien et løft på den korte bane, lyder vurderingen fra Jyske Banks strateger.

»Om end transportsektoren kan blive udfordret i en recession gør DSVs kapital-lette struktur dem også i stand til at tilpasse forretningen hurtigt og dermed afbøde et eventuelt fald,« forklarer strategerne.

Læs også: Investor om C25-aktie: 'Den ser god ud'

Læs også: Goldman Sachs tror dansk folkeaktie kan falde markant