Henter kommentarer

Russiske aktier i voldsom fald efter planer om folkeafstemninger


Tirsdag var russiske aktier i kæmpefald.

Det russiske MOEX-indeks væltede ned med 11 pct. i tirsdagens handel, men nåede at rette sig en smule op før børslukning, hvor indekset var faldet 8,8 pct. i løbet af tirsdagen.

Det skriver Bloomberg News.

Det er det største fald på den russiske børs siden Rusland invaderede Ukraine den 24. februar.

Læs også: Fordømmer Ruslands nye udmelding om afstemninger i Ukraine

Det skete samme dag, som flere ukrainske regioner heriblandt Donetsk og Luhansk regionerne meldte ud, at de vil holde folkeafstemninger, om hvilket land de vil tilhøre mellem den 23. og 27. september.

Ukraine og dets allierede har fordømt afstemningerne som ulovlige, og få lande vil nok anerkende resultatet, skriver Bloomberg

Ifølge Bloomberg har tidligere præsident Dmitry Medvedev, som nu er vicechef for Sikkerhedsrådet, været ude og sige, at annekteringen ville være 'irreversibel' – altså ikke kan ændres – og gøre det muligt for Rusland at bruge 'al mulig magt i selvforsvar' i det nyerhvervede territorium.

Læs også: Macron: Ruslands plan er en parodi

Flere statsledere har været ude og fordømme folkeafstemningerne siden udmeldingen.

Den tyske kansler Olaf Scholz har været ude og sige, at det er »meget, meget tydeligt at disse falske folkeafstemninger ikke kan blive accepteret, da de ikke er bakket op af international lov,« samt gentager at Rusland skal tilbagetrække sine tropper fra Ukraine.

Også den franske præsident Emmanuel Macron har været ude og kommentere på folkeafstemningerne, hvor han har kaldt folkeafstemningerne for en provokation.

Læs også: Dansk kapitalforvalter satser på ny aktie

Læs også: Rentechok kan få boligpriserne til at rasle ned