Henter kommentarer

Så stor er Novo Nordisk sammenlignet med resten af det danske aktiemarked


Novo Nordisk har efterhånden vokset sig enorm.

Med sin markedsværdi på 3.870 mia. kr. kan medicinalgiganten ikke bare kalde sig Danmarks største selskab målt på markedsværdi, men også verdens 14. største selskab.

Men med alle de nuller, der er på selskabets markedsværdi kan det være svært at gennemskue, hvor meget større Novo Nordisk egentlig er end de andre selskaber på den danske børs.

Med en grafik kan det dog blive en smule lettere. Nedenfor ses Novo Nordisks markedsværdi i et lagkagediagram, hvor størrelsen på Novo Nordisk sammenlignes med de resterende 50 største selskaber på den danske børs målt på markedsværdi.

Selv når markedsværdien for de 50 selskaber er blevet lagt sammen, så når de kun op på 2.893 mia. kr., og der er derhjemme fortsat 976 mio. kr. op til Novo Nordisks størrelse. Det er også illustreret i diagrammet.

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Vi vil gerne høre, hvilke aktier du har, hvordan du har fordelt dine penge på de forskellige aktier og hvad din tidshorisont er. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs også: Novo Nordisk sænker kunders madforbrug - særligt en madvare bliver valgt fra

Læs også: Nye tal: Så meget betyder medicinalsektoren for dansk økonomi