Henter kommentarer

Sådan har Annette Heick indrettet porteføljen


Den kendte tv-vært, debattør og sanger Annette Heick er blandt de mange danskere, der investerer.

Hun opfordrer da også til, at man i højere grad taler med ens venner, bekendte og kolleger om at penge, økonomi og investering.

»Jeg ved godt, at folk har svært ved, at man taler om penge, men jeg går ind for, at man taler om penge og beløber. Vi skal jo blive bedre til at måle os selv op ad noget og blive bedre til det med penge,« udtaler Annette Heick og tilføjer:

»Jeg elsker at møde mennesker, som har gjort det megagodt og tjent en masse penge. Jeg oplever nogle gange holdningen 'Uha nej, dem kan vi ikke lide. De har sikkert også snydt og ikke betalt skat. Ja, måske. Men måske er det i stedet ordentlige mennesker, som faktisk bare har arbejdet en masse, investeret rigtigt og tænkt sig godt om. Den slags folk, synes jeg, er megainspirerende.«

Læs også: Professionel investor om dansk folkeaktie: 'Den burde være i enhver portefølje'

Anette Heick styrer selv sine investeringer. Hun er med egne ord til investering med høj risiko. Det kan ses på hendes portefølje.

Hun foretrækker som udgangspunkt at være i tung investeret i et fåtal aktier. Hun har de seneste år kun haft omkring seks aktier i porteføljen. Det har blandt andet været chipkæmpen Nvidia og iPhone-producenten Apple.

»Det er min strategi, og ingen siger, at det er den rigtige,« udtaler hun.

Læs også: Annette Heick fulgte sin mavefornemmelse – traf klogt valg

»Det skal kunne mærkes, når det går både op og ned« på aktiemarkedet, forklarer hun i mandagens udgave af Millionærklubben.

»Man skal gøre det, som passer bedst til en selv. Du må ikke investere for mere end det, som du kan tåle at tabe,« udtaler Annette Heick.

Se også: Aktiechef: 7 ting bør du holde øje med i din portefølje

Annette Heick har dog solgt ud af mange af sine amerikanske aktier og i stedet rykket rundt, så hun har flere danske aktier.

Hun lod lidt Apple-aktier blive tilbage i porteføljen, men har i stedet købt aktier i rederiet A. P. Møller- Mærsk, vaccineproducenten Bavarian Nordic og industriselskabet Chemometec.

Det står i kontrast til, at hun tidligere har haft primært amerikanske og europæiske aktier.

»Jeg har været træt af, at jeg ikke havde danske aktier,« forklarer hun.

Der er dog visse investeringer, som Annette Heick helt holder sig fra. Det gælder investeringer i bitcoin eller andre kryptovaluta. Hun har heller ikke aktier i Tesla, understreger hun.