Henter kommentarer

| Opdateret

Annette Heick fulgte sin mavefornemmelse – traf klogt valg


Folk spurgte, om Annette Heick ikke overreagerede, da hun ændrede to store ting i privatøkonomien.

I dag kan hun med rette sige 'Hvad sagde jeg', for det viste sig at være den rigtige beslutning.

»Jeg vågner en nat – badet i sved efter en fæl drøm – og fortæller min mand, at det kan gå rigtig galt,« husker hun.

Læs også: Professionel investor om dansk folkeaktie: 'Den burde være i enhver portefølje'

Den kendte sanger, tv-vært og entertainer var vågnet en decembernat i 2021 af et mareridt med følelsen af, at parret var nødt til at ændre i privatøkonomien, fordi Rusland og Vladimir Putin skræmte hende.

Drømmen fik hende til at ændre boliglånet og låse elprisen. Hun understreger i dag, at der var tale om en tilfældighed, men det var en rigtig god beslutning.

Det var inden, at Rusland indledte en overfaldskrig på Ukraine i begyndelsen af 2022. En krig, som sendte energipriserne på himmelflugt.

Læs også: Sådan har Annette Heick indrettet porteføljen

Den næste dag – efter natten med mareridtet – var Annette Heick med egne ord også »skidesur«.

 

Hendes mand mindede hende om, at hun også var »skidesur« dengang, hvor planerne med gasledningen Nord Stream blev godkendt. Det havde også gjort hende vred.

 

Annette Heick var på ingen måde fan af gasledningen eller det tættere samarbejde imellem Europa og Rusland, som skulle sikre Europa billig energi fra Rusland.
»Jeg synes, at det var alt for naivt og uklogt af Europa,« mindes hun.
Hun husker, hvordan hun nærmest ikke havde talt med nogen i ugen efter Nord Stream-planerne blev godkendt, fordi hun var været så vred. Mindet om den uge forstærkede Annette Heick i overbevisningen om, at der skulle ændres i privatøkonomien.

»Det kommer til at påvirke alt, hvad vi har af energi,« forsøgte hun at forklare sin mand efter mareridtet den decembernat.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Hun ringede derfor til sit elselskab og bad om at få låst sin elpris. Som Annette Heick husker det, mente elselskabet ikke, at det var nødvendigt, men hun holdt fast og fik låst elprisen til 0,85 øre. Det laveste, som hun kunne få.

»Jeg blev så mobbet af alle i vores vennekreds, der drillede mig med ting som 'åh nej, pas på, Putin kommer',« griner hun.

Læs også: 3 drømmeaktier: 'Det er nok den ultimative ønskeaktie'

Den faste elpris var den første ændring i parrets privatøkonomi. Den næste ændring var, at Annette Heick ændrede deres boliglån. Hun fik ændret deres flekslån til et fastforrenten 30-årig lån på 1,5 pct.

»Det var ren og skær held. Jeg tror ikke på noget overjordisk, men jeg ændrede det, og det betød at vi igennem hele krisen har haft ro i maven,« udtaler hun.

»Det er ikke fordi, at jeg skal sidde og sige 'hvad sagde jeg', men lige i den her situation kan jeg jo rent faktisk godt tillade mig at sige, 'hvad sagde jeg', for det var mig, der ringede til elselskabet og fik låst prisen og det var mig, der fik lagt vores lån fast,« udtaler hun.

Du kan høre mere om Annette Heicks interesse for økonomi og investeringer i Millionærklubben her.