Henter kommentarer

Særlig sektor er på vej frem: 'Vil klare sig fornuftigt'


Energisektoren er på vej frem – blandt andet forårsaget af højere oliepriser. 

Tirsdag handles en tønde europæisk brent-olie faktisk til mere end 90 dollar stykket.

Samtidig er troen på, at USA styrer udenom en recession også opadgående og en kombination af det og flere faktorer, har været med til at sende energiaktierne op. 

Og spørger man Tine Choi Danielsen, som Dagbladet Børsen har gjort, så kan energiaktierne klare sig fornuftigt resten af året ud:

»Der er sket rigtig mange ting, som har været med til at presse energisektoren op, og nu kommer vinteren så. Der er ingen, der kan forudsige, om det bliver en mild eller hård vinter, og det gør – sammen med de andre usikkerheder i markedet – at jeg tror, at sektoren vil blive ved med sig fornuftigt resten af året,« siger Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i PFA Pension. 

Læs også: Ny Carlsberg-boss: 'Mit fokus er syleskarpt på at skabe aktionærværdi'

De stigende oliepriser har da også vist sig i pæne afkast hos nogle af de store olieaktier de seneste tre måneder. 

Således er norske Eqiunor steget med 11,3 pct. de seneste tre måneder, mens det britiske olieselskab BP er steget med 11,06 pct. i samme periode. 

Også giganten TotalEnergies er steget pænt de seneste tre måneder. Her er Total-aktien gået frem 12,8 pct. de seneste tre måneder. 

Læs også: 4 mulige vinderaktier: Kendt aktie har en 'helt ufattelig lav værdiansættelse'

Euroinvestor bragte i går aftes et interview med aktiechef i Sampension, Philip Jagd. Også han ser potentiale i energiaktierne: 

»Jeg kan godt lide valueaktier. Og da jeg er skeptisk overfor en acceleration i væksten har jeg også selv en tilbøjelighed til at gå lidt defensivt fremfor cyklisk i porteføljen. Hvis man gerne vil have noget, der har potentiale til at være cyklisk, så synes jeg, at energi har nogle gode ting kørende for sig,« siger Philip Jagd i interviewet og fortsætter:

»Det er klart, at hvis vi går i recession, så vil energi have det svært. Men så kan man have det mod finans eller en anden cyklisk sektor, så man ikke laver et cyklisk bet ud fra en præference for energi.«

Du kan læse hele interviewet her

Læs også: Aktiechef ser usund, unormal og skrøbelig situation i markedet: Sådan vil han tackle det

Læs også: Christian arbejdede 100 timer om ugen. Men ét øjeblik hos lægen ændrede alt