Henter kommentarer

Særligt håb sendte aktierne i vejret - nu breder tvivlen breder sig


Investorerne har mistet håbet til en vending i renterne.

Det er vurderingen af udviklingen i det toneangivende, amerikanske S&P 500-aktieindeks, ifølge chefstrateg Seema Shah fra kapitalforvalteren Principal Asset Management, skriver Marketwire.

Det store, brede S&P 500-aktieindeks var i begyndelsen af februar oppe med 9 pct., da investorerne håbede på, at vi var tæt på en rentetop og at centralbankerne var på vej til at sænke renterne i anden halvdel af 2023.

Læs også: Kapitalforvalter: 'En god aktie at holde'

»Det håb eksisterer ikke rigtig længere,« bemærker nyhedsbureauet med henvisning til, at markedet indregner nu en rentetop i 5,41 pct. mod 4,89 pct. i starten af februar. Det vil sigeingen rentesænkninger i år.

»Den tiltagende erkendelse gennem februar var, at den amerikanske økonomi ikke reagerer tilstrækkeligt på Federal Reserves renteforhøjelser,« siger Seema Shah, chefstrateg hos Principal Asset Management, til The Wall Street Journal.

»Det har betydet, at arbejdsmarkedet fortsat er strammet til, og som et resultat, er inflationspresset stadig varmt og tungt, og vil ganske enkelt sandsynligvis ikke aftage.«

Læs også: Dansk aktie er hans største position: 'Jeg tror, at aktien vil stige'

Læs også: Topchef for dansk børskomet: 'Vi er i en god situation'