Henter kommentarer

Saxo Bank: Derfor kan der være grund til at fokusere på kinesiske forbrugsaktier


Der kan være grund til at fokusere på kinesiske forbrugsaktier fremfor de store kinesiske tech-selskaber.

Det vurderer Saxo Banks aktiechef, Peter Garnry, i tirsdagens udgave af Millionærklubben. Forbrugeraktierne er for ham at se mindre sårbar, men står også til at nyde godt af de kinesiske vækstudsigter. Udmeldingen kommer efter, at en statsejet kinesisk avis ifølge Wall Street Journal har kritiseret computerspil for at være 'opium for hjernen'. Det har skabt bekymring for, at teknologikæmpen Tencent kan blive ramt af en ny regulering over for gaming-branchen. Tencent-aktien er siden udmeldingen faldet godt 7 procent

»Jeg tror, at man gør klogt i at i stigende grad orientere sig imod de kinesiske forbrugerselskaber. Jeg taler om selskaber som Anta Sport, der er deres version af Nike, men der er også andre forbrugerselskaber. Jeg tror, at det er den vej, som man skal gå, fordi de er ikke nær så følsomme,« udtaler Peter Garnry i Millionærklubben.

Tencent står bag den enormt populære kinesiske app, WeChat. Vis mere

Udmeldingen skal ses i lyset af, at Kina tidligere har haft fokus på landets store, dominerende tech-selskaber og deres indflydelse, forklarer han.

»Objektiv set hvis du kigger på værdiansættelsen i forhold til vækstprofilen, så er kinesiske teknologiselskaber næsten for interessante til ikke at lade være med at investere i dem. Det, som vi ikke ved, er, i hvilken grad kinesisk regulering kommer til at påvirke den fremtidige profitabilitet,« udtaler Peter Garnry.

Saxo Banks aktiechef påpeger dog, at udmeldingen om online gaming gør, at han ville være en »lillebitte smule nervøs« for Tencent, men han påpeger, at man som investor kan fokusere på andre kinesiske selskaber – heriblandt forbrugerselskaberne.

Læs også: Kapitalforvalter om »fantastisk« C25-aktie: Alle bør eje den

Læs også: 5 mulige aktieguldfugle: 'Aktien kan nærmest fordobles'