Henter kommentarer

Saxo Bank: Det skal investorer holde øje med i dag


Efter gårsdagens amerikanske inflationstals blev offentliggjort, gik aktierne i forskellige retninger.

Udsvingene kan meget vel fortsætte i dag. Sådan lyder det torsdag morgen fra Saxo Banks investeringsstrateg Oskar Barner Bernhardtsen.

Den amerikanske inflation faldt til 5 pct. i marts, hvilket var lige under økonomernes estimat på 5,1 pct. Til gengæld stiger kerneinflationen og endte for marts måned på 5,6 pct. mod 5,5 pct. i februar. Derfor er en rentestigning fra den amerikanske centralbank, Fed, ikke usandsynlig.

Læs også: Amerikansk inflation falder mere end forventet

»Sandsynligheden for endnu en rentestigning fra Fed den 3. maj var nogenlunde uændret efter gårsdagens amerikanske inflationstal. Futures-markedet priser derfor fortsat cirka 70 pct. sandsynlighed for endnu en rentestigning på 0,25 pct. til maj. Det lader derfor til, at markedet ikke tror på, at renten helt har toppet endnu, og at kampen i mod inflationen stadig kommer til at være en del af den nærmere fremtid,« skriver investeringsstrategen.

I dag lander der også inflationstal fra Tyskland og senere PPI-tal, der måler inflationen for producenterne i USA for marts måned.

»Det er derfor interessant at se, hvordan markedet kommer til at reagere på disse tal, og om vi får alvor kan få en retning på markedet. Lige så vigtigt er det, hvordan disse tal påvirker renterne, og om sandsynligheden for endnu en amerikansk rentestigning i maj ændres i løbet af de næste par dage,« skriver Oskar Barner Bernhardtsen i sit morgennotat.

Til sidst holder Saxo Banks investeringsstrateg særligt øje med den ugentlige jobless claims rapport, der måler nytilmeldte arbejdsløse.

»Tallet har ligget meget stabilt de sidste måneder, men vi er begyndt at se en langsom stigning i tallet for nye arbejdsløse. Typisk er det her vi først ser tendensen, når mange virksomheder begynder at afskedige personale,« skriver Oskar Barner Bernhardtsen og tilføjer:

»Da markedet for tiden har meget fokus på arbejdsmarkedet, giver det derfor mening at holde ekstra øje med indikationer på, hvor jobmarkedet er på vej hen. Af den grund lægger vi ekstra vægt på disse rapporter, der under mere normalt tilstande ikke har den helt store effekt på aktiemarkedet.«

Læs også: Forbrugerøkonom advarer mod shoppingfælde

Læs også: Sydbank advarer: Dansk aktie kan blive værdiløs