Henter kommentarer

Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed - de er historisk billige


Energiaktierne er historisk billige og en oplagt købsmulighed.

Det vurderer Saxo Banks aktiestrateg, Peter Garnry, i en ny kommentar. Energiaktier dækker over aktier i selskaber, der tilknyttet olie- og gasindustrien, har aldrig været så billige i de seneste 27 år. Det er selv efter, at aktierne samlet set er steget 25 pct. i år, bemærker aktiestrategen.

»Energiselskaberne er enormt profitable med en egenkapitalforrentning på 18 pct., men i vores groteske marked i 2022, taler investorer for det meste om at købe op, når tech-aktierne dykker,« lyder det fra Peter Garnry.

Han henviser til nøgletallet ROE, som fortæller noget om, hvad et selskab tjener - forrenter - i forhold til dets egenkapital. Det giver på sin vis et indblik i et selskabs evne til at skabe afkast ud fra de værdier, som virksomheden råder over. Jo højere ROE, desto bedre.

For ham at se kan energiaktierne være den hedge, som investorer søger med lys og lygte efter. Saxo Bank-strategen har tidligere beskrivet potentiale i den del af aktiemarkedet som attraktivt prisfastsat.

»Det kan gøre energiaktier til sekulære vindere over de kommende årtier og de forventede afkast er for gode til at ignorere for globale investorer, « har han tidligere forklaret.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Velkommen til Cirkus Musk

Læs også: Endnu en detailkæde nedjusterer - aktien er tordnet ned