Henter kommentarer

Saxo Bank donerer kæmpe beløb til Røde Kors

Kim Fournais, direktør i Saxo Bank, giver sit bud på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden.
Kim Fournais, direktør i Saxo Bank, giver sit bud på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

Da Euroinvestor sammen med Røde Kors satte en række topinvestorer fra den danske investeringsbranche i stævne for at samle ind til Røde Kors, havde Saxo Banks stifter og adm. direktør Kim Fournais noget af en overraskelse med i ærmet.

Ud over en direkte donation fra Saxo Bank selv havde banken nemlig inviteret sine mange danske kunder til også at give et bidrag. Den beslutning satte i den grad turbo på indsamlingen.

»Vi har foreslået, at vores kunder også samler ind til Røde Kors, så vores donation er ikke bare fra Saxo Bank. Det, synes jeg, er ret fantastisk, at vi har så gæve og gode kunder, som alene kommer med 160.000 kr.,« lød det overraskende fra Kim Fournais under den særlige udsendelse af Millionærklubben, som du kan høre her.

I selv samme podcast kan du også høre om Saxo Banks og Kim Fournais' værste og bedste investeringer nogensinde.

Og så kom trumfen på bordet:

»Og vi i Saxo Bank fylder op med yderligere 100.000 kr. Sammen med vores kunder, så kommer vi med 260.000 kr.,« sagde Kim Fournais.

»Med tanke på det, der sker i Afghanistan, synes jeg, det er rigtig dejligt, at investorer sammen med et privat initiativ som det her, så hurtigt kan få et samarbejde op at køre med Røde Kors. Det er vi rigtig glade og stolte over at få mulighed for at deltage i. Og ikke mindst er jeg glad for, at vi har så fantastiske kunder, som vi har, som ikke bare sidder og tøver, men får svesken på disken,« sagde Saxo Bank-stifteren.

Også Maj Invest, Formuepleje, Otto Mønsted Fonden og Cworldwide skød et større beløb i kassen, der samlet set blev fyldt op med 438.000 kr. Penge, som der er desperat brug for til blandt andet sundhedshjælp i Afghanistan. Det fortæller katastrofechef Bjarke Skaaning fra Røde Kors i Danmark.

»Situationen er kritisk. Folk er nervøse og bange. Der er en kritisk situation omkring hele sundhedssystemet. Der er ikke den kapacitet, der har været tidligere, fordi Vesten har trukket sig, og derfor har læger og sygeplejesker også forladt klinikker og hospitaler. Der er brug for sundhedspersonale og medicin,« fortalte Bjarke Skaaning til Millionærklubben.

Læs også: Svensk storbank forudser rotation mod grønt aktieguld

Læs også: Penge er noget, vi taler om: Connie Hedegaards bedste investering