Henter kommentarer

Svensk storbank forudser rotation mod grønt aktieguld


Det grønne aktieguld står til at vinde på en række EU-tiltag, der skal bidrage til at opnå klimaneutralitet i 2050.

Det påpeger Handelsbanken i en kommentar til bankens kunder onsdag. Baggrunden er, at EU-Kommissionen har opdateret den såkaldte EU-taksonomi for deres »Green Deal«-klimastrategi, forklarer strategerne. Det betyder kort sagt, at der vil komme mere fokus på grønne aktier, forklarer bankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard.

»Som følge heraf vurderer vi, at der med overvejende stor sandsynlighed vil ske en porteføljerotation hen mod taksonomiberettigede investeringscases, særligt i lyset af, at finanshuse, hedgefonde, investeringshuse m.m., har et større incitament til at fokusere på grønnere aktier,« lyder det fra strategerne, der fortsætter:

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'De burde være i enhver portefølje'

»Dette vil alt andet lige være understøttende for prisfastsættelserne af de aktier, der scorer højt på ESG. Vi har allerede set et solidt momentum for grønnere aktier, hvor diverse fonde med fokus på bæredygtighed har slået nye rekorder med hensyn til fondstrømme og aktiver under forvaltning. Samtidigt vurderer vi, at et større fokus på klimavenlige teknologier vil være med til at generere yderligere medvind på toplinjen for selskaber, der udbyder bæredygtige løsninger.«

Hos den danske kapitalforvalter C Worldwide vurderer temaspecialist Morten Springborg også, at visse grønne selskaber vil vinde på EUs grønne fokus. Det har han blandt andet sat ord på i en klumme hos Euroinvestor her.

»Selskaber, der leverer energieffektivitet, vedvarende energiløsninger og producenter af ren elektricitet står til at blive vinderne,« skriver han.

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'

Læs også: Lau Svenssen om grøn aktie: De næste 10 år kan blive fantastiske