Henter kommentarer

Saxo Bank: Her er den største trussel mod krypto-aktierne


Kryptobølgen raser, og der eksisterer et hav af forskellige virtuelle valutaer. Har man ikke lyst til at investere direkte i en kryptovaluta, findes der efterhånden en del aktier, der er eksponeret mod populariteten i virtuelle valutaer som bitcoins.

Senest har Coinbase, verdens største kryptobørs, i starten af ugen haft sin debut på Nasdaq-børsen i New York. Netop den børsnotering bliver af Saxo Bank omtalt som den anden store milepæl i kryptovalutaernes historie.

»Tilbage i december 2017 havde vi Bitcoin Futures, og nu har vi Coinbase, som er den anden store milepæl i kryptoindustriens indtræden i den virkelige verden, som faktisk har en profitable forretning,« siger Saxo Banks aktiestrateg Peter Garnry til Euroinvestor.

Kryptovalutaer er en digital valuta, som ikke er udstedt af en centralbank. Der findes mere end 1000 forskellige kryptovalutaer, og den nok mest kendte er bitcoin.

Vil man investere i aktier, der indirekte følger kryptovalutaers op- og nedture, skal man være klar over, at risikoen ligger i den høje ende.

»Når vi kigger på kryptovaluta historisk, har vi haft adskillige fall downs, hvor kursen er faldet fra op til bund på mere end 50 pct. Det betyder, at man har at gøre med en aktieklasse, der er ekstremt risikobetonet,« siger Peter Garnry, der har udvalgt en kurv på 18 aktier, der skygger kryptovalutaer. Find listen her.

Udover virtuelle valutater er usikre i form af deres volatilitet, er den største trussel mod at få succes med at investere i kryptovalutaer eller aktier, der følger trenden, hvis verdens stater begynder at føre regulering.

»Den største trussel mod det her er statslig regulering. Lige nu går vi i den institutionelle verden og venter på, at myndighederne rykker,« siger Peter Garnry.

Tidligere på året har den amerikanske finansminister Janet Yellen advaret om, at der i fremtiden kan ske en form for regulering på kryptomarkedet. Kryptovalutaer har hun blandt andet omtalt som et »ekstremt ineffektivt betalingsmiddel.« Både på grund af den store mængde energi, der bruges på at holde den virtuelle valuta kørende, ligesom der i højere grad kan fuskes, fordi kryptomarkedet endnu ikke bliver reguleret af nogen instanser.

Se listen: Kryptobølgen raser – disse 18 aktier kan få dig med

Den store energimængde, kryptovalutaer kræver, kan være det udslagsgivende, der får politikere og andre beslutningstagere til at føre kontrol med bitcoins og lignenden valutaer.

»Der er bred konsensus om, at mange bruger kryptovaluta til at undgå at betale skat og hvidvask, men der bliver også talt mere og mere om energiforbruget i kryptomining, så det er en mulighed for regeringer til at spinne på reguleringer ud fra en grøn overbevisning,« siger Peter Garnry.

Forud for Coinbases kursdebut blev aktiekursen indikeret til at skulle åbne i kurs 250 amerikanske dollar. I løbet af aktiens første dag på børsen, bevægede den sig mellem 310 og 429 amerikanske dollar og endte med at lukke i kurs 328.

Læs også: Danske Bank tvunget til million-nedskrivning

Læs også: 2 undervurderede aktier, der kan være hjørnesten i din portefølje