Henter kommentarer

Saxo Bank ser stort potentiale i særlig sektor - fremhæver 29 aktier


El bliver helt afgørende i den grønne omstilling.

Og derfor vil den elektriske transformation af samfundet i de kommende årtier »helt sikkert bringe mange investeringsmuligheder og muligvis en ny spekulativ boble.«

Sådan lyder det fra Peter Garnry, der er aktiestrategichef i Saxo Bank, i en analyse om den europæiske forsyningssektor.

Saxo Bank er overvægt i den grønne transformation, »da investorer ikke må gå glip af den største samfunds transformation siden dampmaskinens opfindelse, som satte gang i den karbonbaseret økonomi de efterfølgende 250 år,« beskriver Peter Garnry.

Læs også: Se listen: 29 grønne energiaktier

Saxo Bank fremhæver i den forbindelse 29 aktier, der er eksponeret mod megatrenden, i den europæiske forsyningssektor. Du kan se listen her.

Over de sidste fem år er Verbund den aktie, som har klaret sig bedst. Verbund er en af Europas største selskaber indenfor hydroenergi – eller energi produceret med vand.

I analysen henviser Peter Garnry til en række undersøgelse af, hvor fremtidens energi vil komme fra blandt andet fra konsulenthuset McKinsey og erhvervsorganisationen Green Power Denmark.

Læs også: 9 mulige aktieguldfugle: ‘Det her er vores favoritaktier’

En af de store forudsigelser i disse undersøgelser er, at de alle forventer, at vindenergi vil dominere overgangen, forklarer aktiestrategichefen.

Han tilføjer, at de nok vil få ret, hvis priserne på elektrolyse kommer ned og gør det muligt med større produktionen af grøn brint.

Læs også: Ser potentiale i gammelt investorhit: 'Det er blevet endnu mere vigtigt nu'

Derudover pointerer han, at mange fortsat undervurderer solenergi, hvilket forventes at vokse i årlig kapacitet fra omkring 200 GW i 2022 til omkring 500 GW i 2026.

»Solenergi har i mange aspekter vist bedre forbedringer af teknologien end vindenergi. Solenergi er også mindre kompliceret at udbygge end vindenergi samt kræver mindre vedligeholdelse,« lyder det fra Peter Garnry.

Han tilføjer, at lige meget hvad er fremtiden svær at forudse, og investorer derfor bør satse på mange forskellige former for energikilder.

Læs også: Se listen: 49 spændende grønne aktier

Læs også: Aktier har ikke set så uattraktive ud siden 2007