Henter kommentarer

Saxo Bank-strateg om Novo: Det her holder jeg øje med


Danmarks mest værdifulde selskab målt på markedsværdi kommer onsdag med friske regnskabstal.

Men det er ikke tallene for de seneste måneder, som Saxo Banks investeringsstrateg holder mest øje med. Han vil nemlig ikke blive overrasket, hvis Novo Nordisk for fjerde kvartal slår forventningerne til, hvor godt det er gået med salget af diabetes- og fedmemidler. Det er noget andet, som han vil se efter i regnskabet fra Novo Nordisk:

Læs også: Nordnet om Novo Nordisk-aktien: Vær forberedt på kursfald

Det lader til, at Novo igen og igen lever op til hypen omkring GLP-1 produktet Ozempic samt den mere potente version, Wegovy. Det mest interessant for mig, bliver derfor heller ikke så meget resultatet for 4. kvartal, men i stedet kommentarer på hvad virksomheden ser i markedet i årets første måned, forklarer han i en kommentar.

Han ser en risiko for, at  Novo Nordisks helt store konkurrent vil stjæle noget af rampelyset.

»Novo Nordisks største konkurrent Eli Lilly fik i november godkendt deres version af Wegovy kaldet Zepbound. Rygterne siger, at Eli Lilly har fået en forrygende start i USA, og selvom de heller ikke forventer at kunne producere nok Zepbound til at mætte efterspørgslen, kan Eli Lillys succes få væksthistorien hos Novo til at falme en smule.«

Læs også: Storbank: Novo Nordisk-konkurrent har potentiale til at stige 180 pct.

Derfor holder jeg i morgen kl. 13 ekstra øje med regnskabskaldet hos Novo Nordisk, hvor jeg forventer at få lidt mere indsigt i, hvor stort pres Novo Nordisk mærker i USA efter Zepbound er kommet rigtig på banen. Især her i det nye år.

Det kan investorerne få indblik i onsdag morgen, når Novo Nordisk, der er Europas største selskab målt på markedsværdi, kommer med regnskab for fjerde kvartal samt årsregnskabet. Kl. 13 kommer Novo Nordisk med regnskabskal, hvor investorer og analytikere kan stille spørgsmål til Novo Nordisk-toppen.