Henter kommentarer

Se listen: 25 tech-aktier med stort vækstpotentiale


En lang række teknologiaktier er braget i vejret under coronakrisen.

Der er imidlertid stadig teknologi-aktier, som er fornuftigt prisfastsat, når man sammenholder deres værdiansættelse med de forventede vækstrater. Det påpeger Saxo Banks aktiestrateg Peter Garnry i et analysenotat., hvor der fremhæves 25 aktier.

Der er tale om aktier i selskaber spredt inden for teknologisektoren. De har det tilfælles, at de har et højere afkast på de frie pengestrømme (free cash flow yield) sammenlignet med selskaberne i S&P 500-indekset, ligesom de har en højere forventet omsætningsvækst end det generelle marked. Free cash flow yield udregnes som de frie pengestrømme i procent af markedsværdien.

Læs også: Kvantstrateg: Her er 3 attraktive og billige aktier

»Der er en god lomme i teknologisektoren, hvor jeg mener, at vi kan se nogle værdiansættelsesniveauer, som ikke er afskrækkende i forhold til den forventede vækst,« udtaler Peter Garnry.

Aktierne er på listen, fordi de har det bedste forhold mellem salgsforventningerne de næste tre år og et godt free cash flow yield i forhold den forventede omsætningsvækst.

Aktierne har en gennemsnitlig forventet omsætningsvækst pr. år på 15 pct. over de næste tre år og et free cash flow yield på 5,9 pct.. S&P 500 har ifølge analysenotatet ‘væsentligt’ lavere forventede vækstrater og et free cash flow yield på 4,7 pct. Aktierne har med andre ord et bedre forhold mellem vækst og værdiansættelsen end det generelle aktiemarked, forklarer Peter Garnry.

Der er dog flere risici forbundet med aktierne - heriblandt teknologi-regulering, en eskalering i handelskrigen mellem USA og Kina samt en lavere økonomisk vækst på grund af et langsommeligt opsving efter COVID-19-krisen, lyder det.

Derudover er der som altid en risiko for, at selskaberne ikke kan leve op til analytikernes forventninger og ikke mindst risikoen for, at højere driftsomkostninger æder op af de frie pengestrømme.

Du kan klikke på selskabsnavnene nedenfor og se aktiernes kursudvikling samt flere nøgletal