Henter kommentarer

Se listen: 9 aktier med potentiale, hvis Delta-varianten ikke spolerer genåbningseuforien


Blandt investorerne er der delte meninger, om hvorvidt Delta-varianten kommer til at udskyde det økonomiske opsving, verden burde stå foran i takt med at flere og flere lande lemper hårde coronarestriktioner.

Spørger man de strateger, der mener, at genåbnigseuforien ikke bliver spoleret af den mere smitsomme coronavariant, er der især en god håndfuld valueaktier, der står til at få medvind. Det skriver det amerikanske medie CNBC.

»Selvom efterspørgslen bliver hæmmet noget på grund af Delta-varianten, bør den økonomiske vækst fortsætte med at gå frem. Der er tomme lagre, der har brug for at blive genopfyldt og massive ordrereservationer,« lød det i en note i sidste uge fra Keith Lerner, markedsstrateg hos det amerikanske finanshus Truist.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

En valueaktie, eller en værdi-aktie, er en billigt prisfastsat aktie. Det er både i forhold til de fundamentale værdier i det bagvedliggende selskab, men også sammenlignet med det øvrige marked.

Kursen på valueaktier afspejler med andre ord ikke den indre værdi i selskabet bag aktien - det kunne f.eks. være i forhold til selskabets omsætning, indtjening, udbytte eller andre nøgletal.

Valueaktierne knytter sig ofte til den cykliske sektor, der får medvind af opsving i økonomien.

Derfor har CNBC samlet en pulje af valueaktier, som minimum 80 pct. af Wall Streets analytikere har en købs-anbefaling på samt har et gennemsnitligt kurspotentiale på minimum 20 pct. inden for de næste 12 måneder.

Læs også: Nye tal: Så mange penge står der på danskernes bankbog

Læs også: Her er tøjet, chefen hader du har på