Henter kommentarer

| Opdateret

Se listen: Disse 10 danske aktier er faldet mest

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

En lang række danske aktier har fået gedigne tæsk i løbet af september.

I løbet af den sidste måned er danske aktier – målt på det toneangivende C25-indeks – faldet med 4,8 pct. En for en er de danske aktier i eliteindekset faldet tilbage. Det er sket i sådan en grad, at der kun er to danske aktier i C25-indekset, der ikke er faldet tilbage i september, viser Bloomberg-data.

Det er Danske Bank-aktien og Vestas-aktien. Resten af aktierne i indekset er i rødt. I bunden finder man Rockwool-aktien, der har tabt 17,5 pct, mens Ørsted-aktien har smidt 14,8 pct.

Nedenfor kan du se, hvilke aktier der er faldet mest i det danske eliteindeks

- GN Store Nord: -7,3 pct.

- Lundbeck: -7,3 pct.

- Coloplast: -8,7 pct.

- Netcompany: -9,6 pct.

- Chr. Hansen: -10 pct.

- Demant: -10,6 pct.

- Novozymes: -12,6 pct.

- Simcorp: -13 pct.

- Ørsted: -14,8 pct

- Rockwool: -17,4 pct.

I løbet af september er danske aktier – målt på C25-indekset – faldet med 4,8 pct. Det er noget mere end det svenske OMX30-indeks, der er faldet med 3,8 pct., og Tyskland, hvor DAX-indekset er faldet med 3,6 pct. Danske aktier har også været mere udfordret end det amerikanske børsmarked som helhed. Her er det brede amerikanske S&P 500-indeks til sammenligning faldet 2,7 pct. i løbet af den sidste måned.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Forudser stort skifte i markedet: Dette kan blive de nye vinderaktier

Læs også: Danske aktier har fået tæsk