Henter kommentarer

Skats klapjagt udløser millionregning til kryptofolket


Handel med kryptovaluta ses som spekulation, og derfor skal både tab og gevinster oplyses på årsopgørelsen.

Det er dog ikke noget, alle får gjort, og det har resulteret i, at Skattestyrelsen det seneste år har sendt skatteregninger afsted til 380 borgere eller virksomheder på i alt 30 mio. kr., mens beløbet for de seneste tre år løber op i lige godt 58 mio. kr.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Kæmpe investeringsbank: Du bør have flere af disse aktier

»Når det kommer til kryptovaluta, er det tydeligt, at der har været nogle gevinster gennem årene, som ikke er blevet beskattet korrekt. Skat er ikke enkelt og slet ikke, når det kommer til gevinster fra kryptovaluta. Men ikke desto mindre, skal alle betale det, de skal. Det er nu engang vores opgave som skattemyndighed at kontrollere, siger underdirektør i Skattestyrelsen,« lyder det fra underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen, i meddelelsen.

Skattestyrelsen har siden 2019 afsluttet mere end 1000 kontroller og foretaget regulering i næsten 750 deraf. Det er de kontroller, der har ført til skatteregninger på de knap 58 mio. kr.

Læs også: Lars Tvedes hedgefond vækker undren

Kryptovaluta har en såkaldt asynkron beskatning, hvor fradraget for et tab – modsat traditionel investering – har en mindre skattemæssig værdi end en gevinst.

Borgere kan oplyse tab eller fortjeneste fra kryptohandel i årsopgørelsen, der åbnede 14. marts, oplyser Skattestyrelsen.

Læs også: Amazon sikrer sig James Bond-rettighederne i milliardopkøb

Læs også: Lars Tvedes hedgefond vækker undren