Henter kommentarer

Sportsstjerne tjener millioner: Nu overvejer hun kryptovaluta

Foto: DADO RUVIC
Vis mere

Kryptofeberen raser, og interessen for digitale mønter har blandt andet fanget opmærksomheden hos den professionelle japansk-amerikanske tennisspiller Naomi Osaka.

Den 23-årige tennisstjerne, der tilbage i 2018 vandt en Grand Slam-turnering som den første japaner nogensinde, blev interesseret i kryptovalutaer efter at have stiftet bekendtskab med dogecoin – en digital mønt der oprindeligt blev skabt som en vittighed, men som i dag har en markedsværdi på næsten 40 mia. dollar.

Superstjernens løn lyder ifølge Forbes på 60 mio. dollar, hvilket svarer til godt og vel 377 mio. danske kr. Dermed er Naomi Osaka den bedst betalte kvindelige atlet nogensinde. Hun ligger i top i sportsverdenens lønhieraki blandt kæmpe stjerner som basketballspilleren LeBron James og fodboldspilleren Neymar.

(FILES) In this file photo taken Japan's Naomi Osaka speaks during a interview ahead of the 2021 US Open Tennis tournament at the Billie Jean King Natinal Tennis Center in Queens, New York on August 27, 2021. - Naomi Osaka launches her bid for a third US Open title in four years on August 30, 2021, aiming to put turmoil behind her as she chases her second Grand Slam title of 2021.Osaka, who rocketed to fame when she beat superstar Serena Williams in the 2018 US Open final, appeared set for a sparkling 2021 campaign after she beat American Jen Brady in the Australian Open final in February to capture her fourth major crown. (Photo by Kena Betancur / AFP) Vis mere

»Jeg snakkede faktisk bare med min agent om kryptovalutaer,« lød det fra Naomi Osaka i et interview i sidste uge ifølge verdens største finansmedie Bloomberg.

»Jeg ved, at ting bliver større online, og jeg kan huske, jeg har læst om dogecoin. Der kommer noget nyt og interessant, der er ved at skyde op.«

Men allerede inden Naomi Osakas agent henvendte sig til tennisspilleren for at drøfte ideen om at investere i dogecoin, havde kryptovalutaen vakt Naomi Osakas interesse. Det skyldtes blandt andet, at hendes Twitter-feed var fyldt med tråde om onlinemønten, der blev skabt i 2013.

Dogecoin er opkaldt efter internetfænomenet 'doge', som er et meme, hvor størstedelen af billederne er af en hund af racen Shiba Inu.

Naomi Osaka er blot 23 år, men har allerede udvist en ivrig forretningsmæssig interesse til at forvalte sine penge på en anden måde, end langt størstedelen af professionelle sportsstjerner gør så tidligt et sted i deres karriere, skriver Bloomberg.

Hun er blandt andet involveret i den amerikanske restaurantkæde Sweetgreen samt et professionelt fodboldhold for kvinder ved navn North Caroline Courage. Desuden har hun også samarbejder med Nike og Barbie.

»Som atleter er vores karriere ikke så lang, og kan jeg bare godt lide at være klog med det,« lyder det fra tennisstjernen.

»Jeg kan godt lide, når min agent fortæller mig, at der er forskellige muligheder. Og på en eller anden mærkelig måde, kan jeg godt lide at fejle, for det får dig til at forstå, hvad der ikke virker og hvorfor.«

Naomi Osaka er for tiden er aktuel i US Open.

Læs også: Se listen over uddannelser: Så meget kan du regne med at tjene

Læs også: Sådan scorer du kassen: 10 tricks til lønsamtalen