Henter kommentarer

Stadil-familien overvejede at droppe omdiskuteret afnotering: 'Vi blev meget i tvivl'


Onsdag har det danske selskab Brdr. Hartmann sidste handelsdag på børsen i København, og dermed afsluttes det børsdrama, som tidligere på året udspillede sig omkring selskabet. 

Kort fortalt ønskede selskabets ejer, Thornico, der er ejet af den stenrige Stadil-familie, at købe alle aktier til 300 kr. per aktie for at afnotere selskabet. Det mødte stor modstand fra de mindre aktionærer, da der i tilbuddet ikke var nogen præmie. 

Efter forhandlinger med de mindre aktionærer gik Stadil-familien modvilligt med til at hæve tilbuddet til 360 kr. per aktie, hvilket de mindre aktionærer tog imod. 

I et interview med Dagbladet Børsen fortæller bestyrelsesformand Thor Stadil nu om procesessen: 

»Vi blev meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle fortsætte, da der kom alt det bavl. Vi var lige ved at sige, at når folk brokker sig så meget, så lader vi bare være. Havde vi stoppet processen med at tage selskabet privat, så var aktiekursen løbet ned i 200-250 igen, og så kunne vi købe aktierne meget billigere,« siger Thor Stadil til avisen.

Stadil-familien sad før dramaet på omkring 70 pct. af aktierne i Brdr. Hartmann. Det krævede 90 pct. af aktierne at afnotere selskabet. 

Læs også: Jan må vinke farvel til sine aktier: 'Det er sørgeligt'

Læs også: Efter generalforsamling: Nu reagerer Stadil