Henter kommentarer

Stjerne-investor i massivt sats på kryptovaluta


Den amerikanske kapitalforvalter Ark Invest med Cathie Wood i spidsen, har købt stort op i børsdebutaten Coinbase.

Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Ark Invest købte mere end 749.000 aktier i Coinbase for næsten 250 mio. dollar. Størstedelen af aktierne, 512.535 styk, endte i flagskibsfonden Ark Innovation.

Cathie Wood fra Ark Invest har været en af de mest omtalte porteføljeforvaltere i 2020 og ind i 2021. Kapitalforvalteren satsede på især teknologiaktier og biotekaktier med en forventning om, at netop de selskaber kunne disrupte deres respektive brancher. Under den brutale coronanedtur i foråret 2020 endte en lang række af Ark Invests aktier med at stige kraftigt. Det kunne eksempelvis ses i kapitalfondens flagskib, 'Ark Innovation ETF', hvor de største positioner var Tesla, Square, Roku, Teladoc Health, Spotify, Baidu og Zillow Group.

Ark Innovation ETF' var oppe med 150 pct. i 2020. Til sammenligning steg det teknologitunge Nasdaq-indeks 44 pct. i samme periode. En lang række af Ark Invests sats er dog faldet noget tilbage i 2021, efter stigende renter er begyndt at optage investorerne mere og mere.

Coinbase debuterede på Nasdaq-børsen i USA til en kurs på 250 dollar per aktie. Aktien endte med at lukke til en kurs på 328,28 dollar.

Læs også: Uprofitable techselskaber topper niveauet under dotcom-boblen

Læs også: Boligsalget brager op: Sætter ny vild rekord