Henter kommentarer

Stjerneinvestor dumper Tesla-aktier igen


Wall Streets mest toneangivende investor i de seneste år fortsætter med at sælge ud af Tesla.

Kapitalforvalteren Cathie Woods har med sine fonde i Ark Invest været en af de største tilhængere af elbilsproducenten, og Cathie Woods fonde opnåede derfor ekstremt høje afkast i 2020, hvor Tesla skød i vejret.

Den finansielle nyhedstjeneste Bloomberg oplyser onsdag, at Ark Invest-fondene samlet set har skilt sig af med 89.000 Tesla-aktier til en værdi af 66 mio. dollar svarende til 415 mio. kr.. Tesla er fortsat den suverænt største position på tværs af Cathie Woods fonde.

Samtidig fortsætter Cathie Woods at investere i internetmægleren Robinhood, der fik sit store gennembrud under den første nedlukning sidste år, hvor millioner af især unge amerikanere fordrev tiden med at investere i aktier.

Robinhood tilbyder gratis aktiehandel og tjener penge ved at sælge de enorme mængder data på handelsmønstre videre til f.eks. hedgefonde. Robinhood er siden selv blevet børsnoteret og nåede sit højeste niveau i august i år. Siden er aktien faldet 43 pct. i værdi - og den bevægelse benytter Cathie Woods sig tilsyneladende af at købe op i.

Ifølge Bloomberg har Ark Invest over flere omgang neddroslet den enorme investering i Tesla. I det seneste halve år har Cathie Woods således solgt mere end 1 mio. Tesla-aktier.

Elbilsproducenten er som nævnt fortsat kapitalforvalterens største investering og har en værdi i porteføljerne på mere end 4 mia. dollar svarende til 25,2 mia. kr., oplyser Bloomberg.

Læs også: Hedgefond-milliardær og ejer af kendt baseballhold kaster sig over krypto: »Det ville jeg ikke gå glip af«

Læs også: Dansk selskab dykker kraftigt på London-børs