Henter kommentarer

Hedgefond-milliardær og ejer af kendt baseballhold kaster sig over krypto: »Det ville jeg ikke gå glip af«


Indtil for nylig var den amerikanske hedgefond-milliardær og ejer af baseballholdet New York Mets Steven Cohen lidt af en skeptiker, når det gjaldt kryptovalutaer.

Men hans søn, som han omtaler som en 'kryptoman', har fået ham til at ændre mening.

»Han overbeviste mig virkelig om, at det var noget, jeg skulle,« lyder det ifølge Bloomberg fra Steven Cohen, grundlægger af hedgefonden Point 72 Asset Management, tidligere på ugen til en investeringskonference.

»Jeg besluttede, at der var muligheder, og jeg tænkte, at det her kunne være et rum ligesom internettet, der kunne være utroligt transformerende – det ville jeg ikke gå glip af,« lød det fra hedgefondmilliardæren under en diskussion med titlen 'Generating Alpha in Markets and Baseball'.

Læs også: Pengene og kulturen: Investeringsøkonomen er vild med P3 og læser sjældent bøger

Steven Cohen, der er 65 år og ifølge Bloomberg Billionaires-indeks har en samlet formue på 11,1 mia. dollar, har både kastet sig ind i kryptoverdenen personligt og via sit firma, skriver Bloomberg.

I denne uge kunne han fortælle, at han havde investeret i Radkl, der er et nyt handelsfirma for kryptovalutaer. Helt præcist hvor mange penge milliardæren har skudt i projektet, er ikke oplyst.

Steven Cohens interesse for den virtuelle verden rækker længere end blot at være interesseret i kryptovaluta. Han er fascineret af 'the metaverse' – en virtuel verden, hvor menneskerer interagerer gennem avatarer.

»Der er nogen langt ude ideer derude, om hvordan folk kommer til at bruge deres tid.«

»Dit sind kan løbe løbsk,« sagde han og tilføjede, hvordan han forestiller sig mennesker interagerer i metaverset, der køber virtuelle ejendomme og virtuelt tøj til deres avatarer.

Steven Cohen har været brændende fan af New York Mets siden barndommen, og købte i december 2020 holdet for omkring 2,5 mia. dollar. Netop baseballholdet kom han også ind på under konferencen.

»Det har taget mig ind i et andet rige. At eje en hedgefond har en vis berygtelse, men der er ikke noget som at eje et sportshold i New York.«

Læs også: Næste aktiedyk? 'Det kan godt blive i de kommende måneder'

Læs også: Lau Svenssen: Nokia jagter comeback med 2 trumfkort – aktien kan blive fantastisk