Henter kommentarer

Næste aktiedyk? 'Det kan godt blive i de kommende måneder'


Aktiemarkedet er steget kraftigt siden de brutale kursfald i marts 2020.

Stigningen er sket så smertefrit, at der målt på globale aktier kun har været én eneste periode med kursfald på mere end 5 pct. Det var i oktober 2020, hvor globale aktier i løbet af nogle uger faldt knapt 7 pct..

Kursstigningerne har fået investorer til at spekulere på næste dyk, for der må komme en modreaktion, forklarer Danske Banks investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen i en kommentar.

»Overordnet set har der været tale om meget store og vedvarende stigninger de seneste halvandet år. På et tidspunkt kommer der uvægerligt en modreaktion, og det kunne meget vel blive i løbet af de kommende måneder,« fortæller Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

De fortsatte kursstigninger gør, at han tror på et aktiedyk i den kommende tid.

»Det er helt normalt, at der fra tid til anden kommer større eller mindre tilbagefald i aktiemarkedet. Faktisk er det mere usædvanligt, når vi har længere perioder, hvor det ikke sker. Som tiden går med fortsatte stigninger, skal der samtidigt ofte mindre til at udløse et tilbagefald, og der er flere velkendte usikkerhedsfaktorer, der potentielt kan få overtaget i investorernes bevidsthed i den kommende tid,« forklarer han.

To ting, der kan udløse et aktiedyk er ifølge ham deltavarianten samt det, at den amerikanske centralbank inden for en nær fremtid ventes at annoncere en stramning af den lempelige pengepolitik, der har været med til at holde hånden under økonomien i forbindelse med coronakrisen.

Lars Skovgaard Andersen anbefaler som udgangspunkt langsigtede investorer i at holde fast i deres investeringer og lade være med at springe ind og ud af markedet. »Det er en risikabel og kortsigtet strategi at sælge ud af aktierne i håb om at kunne tilbagekøbe dem billigere,« lyder begrundelsen.

Læs også: Frygten for at købe på toppen kan koste dyrt

Se listen: 11 billige danske aktier