Henter kommentarer

Se listen: 11 billige danske aktier


 

Der kan gemme sig investeringsguld blandt de mindre danske aktier. Investorer betaler i hvert fald mindre bredt set for aktierne blandt de mellemstore danske virksomheder end i de allerstørste danske selskaber – i hvert fald målt på nøgletallet P/E-værdi.

Det viser en opgørelse over de mellemstore aktier i det danske aktiemarked, som Euroinvestor har lavet på baggrund af data fra Morningstar og Bloomberg. P/E-tallet måler selskabets markedsværdi på børsen i forhold til årets indtjening i en virksomhed, men det kan også ses som et mål for, hvor meget investorerne er villige til at betale for at få en andel af årets indtjening.

Læs også: De 10 mest shortede danske aktier - Bavarian på 2. pladsen

Tommelfingerreglen er dog, at P/E-værdien ikke kan stå alene, når man skal vurdere, om en aktie er en god investering. Det giver samtidig typisk mest mening at bruge værktøjet til at sammenligne selskaber inden for samme branche, fordi de må forventes at operere under samme vilkår, eksempelvis i forhold til om vi befinder os i et opsving i økonomien eller i et lavrente miljø. Det kan du læse mere om i André Thormann: Aktie A eller B? Her er 3 tommelfingerregler, du bør huske

Når det alligevel er interessant at se på, hvor dyre selskaberne er, så skyldes det, at det giver et indblik i, hvilke dele af aktiemarkedet, som investorerne har de største forventninger til. Høje P/E afspejler på sin vis, hvor der kan være en særlig risiko for, at selskabet kan skuffe markedet, hvis selskabet ikke leverer på indtjeningen.

Lave P/E-tal kan indikere, at aktien ganske enkel er billig prisfastsat, at investorerne ikke har fået øjnene op for aktien, eller at markedet tvivler på, at selskabet går en lys fremtid i møde.

Nedenfor kan du se 10 billige midcap-aktier målt på P/E-værdien. Banktierne er sorteret fra, da bankaktier typisk måles på kurs/indre værdi i stedet for P/E-værdien:

11) SP Group: P/E 22,75

10) Per Aarsleff Holding: P/E 16,56

9) Matas: P/E 15,32

8) Bavarian Nordic: P/E 14,13

7) Brdr. Hartmann: P/E 13,56

6) H+H International: P/E 13,50

5) TCM Group: P/E 12,99

4) UIE: P/E 8,71

3) Solar B: P/E 8,43

2) D/S Norden: P/E 6,14

1) Torm A: P/E 2,00

Den gennemsnitlige P/E-værdi for selskaberne i midcap-indekset ligger til sammenligning på 18 mens P/E-værdien til sammenligning ligger på 26 for det danske C25-indeks.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 4 grønne aktier: 'Det kan blive den næste Ørsted'

Læs også: Lau Svenssen: Bavarian Nordic på rette sted – og nu er det omsider rette tid