Henter kommentarer

Storaktionær om situationen i Viaplay: 'Mere udfordrende end forventet'


Storaktionæren i det kriseramte medieselskab Viaplay, norske Schibsted, overvejer grundigt sine muligheder i forhold til selskabets involvering i Viaplay. 

Situationen i Viaplay er nemlig mere nu mere udfordret end da Schibsted købte 10,1 pct. af aktierne i Viaplay i september.

Det skriver Schibsted i en kommentar til Euroinvestor. 

»Vi bifalder, at Viaplay adresserer situationen. Som vi nævnte ved vores præsentation af Q3-resultaterne (i Schibsted), evaluerer vi omhyggeligt alle vores muligheder, da vi betragter den samlede situation for virksomheden som mere udfordrende end forventet på tidspunktet for vores investering. Vi har endnu ikke afsluttet vores evaluering,« lyder det i en mail fra kommunikationschef Daniel Frykholm. 

Læs også: Nordnet om kæmpe redningsplan: 'Aktionærer bliver udvandet til ukendelighed'

Udmeldingen kommer efter at Viaplay fredag har præsenteret et blodrødt regnskab for tredje kvartal, samt en rekapitaliseringsplan, hvor selskabet vil rejse 4 mia. svenske kr. gennem udstedelsen af nye aktier. 

For at rekapitalisere selskabet vil Viaplay udstede fire milliarder nye B-aktier til en pris på en svensk krone per aktie. Forud for rekapitaliseringen er der 77 mio. aktier i Viaplay. Emissionen bliver støttet af de største aktionærer – franske Canal+ og PPF – som skal levere 3,1 mia. svenske kr. De resterende 900 mio. svenske kroner sker gennem tegningsretter.

Det betyder at værdien af de eksisterende aktionærers aktier bliver udvandet markant, fordi aktierne bliver fordelt på flere hænder. 

Norske Schibsted er dermed ikke en del af den først udmeldte plan.

Viaplay-aktien falder med 74,2 pct. i fredagens handel. 

Schibsted er en norsk mediekoncern, der blandt andet ejer finansmediet E24. Schibsted-aktien stiger med 1,1 pct. i fredagens børshandel. 

Læs også: Storbank anbefaler at købe denne C25-aktie - ser attraktiv mulighed i 2024

Læs også: Aktiechef investerer flittigt i megatrend – her er hans aktier