Henter kommentarer

Storbank advarer: Investorer ser udfordrende år forude


Selvom 2023 har overrasket positivt og budt på en meget større aktiefest end nogen analytikere havde forudset, så har investorerne nu et mere negativt udsyn på risikoaktiver i 2024.

Sådan lyder det fra chefstrateg i storbanken Morgan Stanley, Michael Wilson, som er forblevet negativ omkring aktier i hele 2023 på trods af, at det toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, er steget 16 pct. i år. Det skriver Bloomberg News. 

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

Strategen fortæller, at der er en voksende debat blandt bankens kunder om, hvorvidt en recession er blevet undgået helt, eller om den bare er blevet skubbet til 2024.

»Størstedelen af de investorer, som vi har snakket med, er af den overbevisning, at 2024 nu ser endnu mere udfordrende ud for risikoaktiver sammenlignet med 2023,« skriver Michael Wilson i et notat.

Læs også: Danske Bank: Disse 3 danske aktier ville du nok gerne have haft

Da 2023 blev skudt i gang var det finansielle marked fyldt med negative prognoser for året på aktiemarkedet. 

I stedet bød året på en kursfest især indenfor amerikanske aktier, hvilket har været drevet af et håb om, at renterne er toppet og bedre end forventede økonomisk vækst, skriver Bloomberg News. 

Michael Wilson har gennem hele året fastholdt sit negative syn på aktiemarkedet. 

Det seneste kursmål Michael Wilson har sat for S&P 500-indekset ved slutningen af 2023 ville kræve et fald på 10 pct. fra det nuværende niveau. 

Læs også: Novo Nordisk har angiveligt fået anmærkning

Læs også: Analytikere: Disse 5 danske aktier har størst kurspotentiale