Henter kommentarer

Storbank ændrer syn på dansk folkeaktie: Den er 2000 kr. mere værd


En af de store danske aktier kan være langt mere værd. 

Det vurderer et amerikansk finanshus, der har haft den danske folkeaktie under luppen, viser tal fra finanstjenesten Bloomberg News. 

De anbefaler nu at købe aktien i rederimastodonten A. P. Møller Mærsk. Banken havde ellers tidligere en hold-anbefaling.

Læs også: Strateg: Du er nødt til at have disse giganter i porteføljen

Aktien kan ifølge storbanken Jefferies koste op til 16.500 kr. Det indikerer et kurspotentiale på næsten 17 pct., og at aktien er mere end 2300 kr. mere værd end den nuværende aktiekurs indikerer. 

Ændringen i synspunktet hos Jefferies kan ses som en direkte reaktion på de dramatiske hændelser i Det Røde Hav, hvor angreb på handelsskibe har haft store konsekvenser for den globale søfart. Rederier, inklusiv Mærsk, har måttet ændre deres ruter til at sejle syd om Afrika fremfor gennem den strategisk vigtige Suez-kanalen. Det har ført til markante stigninger i fragtraterne, hvilket nu ser ud til at blive til fordel for Mærsk.

Læs også: Mindre dansk aktie har leveret solidt afkast i 20 år: 'Det er imponerende'

Aktiemarkedet har i hvert fald reageret på udviklingen - Mærsk B-aktien steg torsdag 4 pct. til 14.120 kr. I år har aktien nu oplevet en stigning på 16,3 pct.

Opjusteringen fra Jefferies kan ses som en forventning om, at Mærsk vil fortsætte med at drage fordel af de nuværende globale forhold, der favoriserer stærke, veldrevne rederier med kapaciteten til at tilpasse sig hurtigt skiftende markedsforhold.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så mener de, at MÆrsk-aktien er overvurderet, viser tal fra Bloomberg.

De vurderer, at Mærsk-aktien kan bevæge sig imod 11.989 kr, hvor den nuværende pris lyder på 14.100 kroner. Det svarer til et negativt kurspotentiale på 15 pct.

Den, der er mest positiv over for Mærsk-aktien, er Stifel, der har en købsanbefaling og et kursmål på 20.000 kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man BM Pekao, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 7.996 kroner.

Læs også: Priseksplosion rammer danskerne

Læs også: Han skylder 8 milliarder væk: 'Ikke mit problem'