Henter kommentarer

Storbank: Aktier kan let falde yderligere 20 pct. – og det dyk bliver værre


Markedet vil fortsætte med at være volatilt i den nærmeste fremtid.

Sådan advarer topchef i JPMorgan Chase, Jamie Dimon investorer mandag.

Det skriver CNBC, ifølge Marketwatch.

Til spørgsmålet, om hvor Jamie Dimon forventer at markedet vil bunde svarede han, at det kunne han ikke sige helt præcist, men det at det er let at forestille sig S&P 500-indekset falde med yderligere 20 pct. i takt med flere rentehævninger fra Den Amerikanske Centralbank.

Læs også: USAs største bank advarer: 'Det er meget, meget alvorlige ting'

»De næste 20 pct. kan blive meget mere smertefulde end de første. Renter der går op med yderligere 1,0 procentpoint vil være meget mere smertefulde end de første 1,0, fordi folk ikke er vant til det, og jeg tror at negative renter, når alt er sagt og gjort, vil have været en komplet fejl,« sagde han mandag.

Han tilføjer, at Europa er allerede i en recession, og han forventer, at recessionen vil ankomme til USA indenfor seks til ni måneder.

En eventuel økonomisk nedgang i USA kan rangere fra »meget mild til meget hård.« I sidste ende vil det afhænge af udfaldet i krigen i Ukraine.

Siden det er umuligt at gætte præcis, hvor dårligt tingene kommer til at gå for økonomierne og markederne, så skal investorerne og virksomhederne være forberedte på 'worstcase scenario', udtalte han.

Læs også: Storbank anbefaler fortsat undervægt i aktier

»Det sted, hvor du muligvis kommer til at se en form for krak eller panik er i kreditmarkederne. Det kan blive ETF'erne, det kan blive et land, det kan muligvis blive noget vi ikke forventer. Hvis vi lavede en liste over alle kredit kriserne, så ville vi ikke kunne forudsige, hvor de kom fra, selvom jeg tror at du kan forudsige, at denne gang vil det ske,« siger han.

Kommentarerne fra Jamie Dimon hjalp med at køre de amerikanske aktier til deres laveste mandag, da de store indeks var på vej til en fjerde dag af tab.

Det brede S&P 500-indeks lukkede med et fald på 0,8 pct. Bedre gik det for Dow Jones, der endte med et fald på 0,3 pct., men kortvarigt sneg sig op i et spinkelt plus kort før lukketid. Nasdaq-indekset fik de største knubs med et fald på 1 pct.

For Nasdaq var det tale om et toårigt lavpunkt, skriver Reuters.

Læs også: Advarer om de kommende måneder: 'Det vil komme som et kæmpe chok for markedet'

Læs også: Feds vicechef: Rentestigningerne vil afkøle økonomien over tid