Henter kommentarer

Advarer om de kommende måneder: 'Det vil komme som et kæmpe chok for markedet'


Et fald i selskabernes indtjening vil overraske investorerne og sende aktierne endnu længere ned.

Det forudser Handelsbankens seniorstrateg, Michelle Nørgaard, ifølge Børsen.

Indtjeningsforventningerne er kun faldet 3,5 pct. for globale selskaber i 2022, mens de typisk falder 30 pct. i recessioner, lyder forklaringen.

»Det er skræmmende og tankevækkende, at markedet halter så meget efter i forhold til de reelle dystre økonomiske tider. Indtjeningsforventningerne er alt for høje, og det er utvivlsomt, at marginerne kommer under pres i tredje kvartal. Vi er nået til det punkt, hvor selskaberne ikke bare kan hæve priserne, for forbrugerne har ikke flere penge. Derfor vil vi se væsentligt flere nedjusteringer. Det vil komme som et kæmpe chok for markedet,« siger Michelle Nørgaard til avisen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Her er verdens bedste nyheder lige nu

Som Euroinvestor tidligere har beskrevet, så er hun ikke den eneste, der ser risici i markedet. Det samme gør Topchefen i JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon.

Han vurderer, at USA og den globale økonomi kan træde ind i en recession i midten af næste år.

Det er ifølge ham let at forestille sig, at det toneangivende S&P 500-aktieindeks falder yderligere 20 pct. i takt med, at rentestigninger skaber uro i markedet. Det forklarer han over for CNBC på spørgsmålet om, hvorvidt aktierne har ramt en bund endnu.

Læs også: Goldman Sachs øjner indtjeningsoverraskelse i Europa

»Der kan udvikle sig på forskellige måder. Det afhænger i virkeligheden af den bløde landing, hårde landing-ting og siden, at jeg ikke kender svaret, så er det svært at svare på. Det kan let være yderligere 20 pct,« udtaler han.

Han fremhæver ifølge Marketwire flere ting, der kan sende USA og resten af verden ud i en recession. Listen tæller blandt andet en tårnhøj inflation, kraftige rentestigninger, Ruslands invasion af Ukraine samt det, at den amerikanske centralbank har lagt væk på en kvantitative lempelsespolitik. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Se listen: Her er dine store strømsyndere i hjemmet

Læs også: Han ville spare og investere sig til fritid – sådan er det gået