Henter kommentarer

Storbank: Derfor er aktieopturen langt fra forbi


 

Aktiemarkedet buldrer af sted for tiden, men opturen er langt fra forbi.

Sådan lyder meldingen fra storbanken Nordea, der venter pæne stigninger blandt globale aktier i 2021.

»Meget optimisme er allerede priset ind, men alligevel forventer vi, at globale aktier kan give investorer 10-15 pct. afkast i 2021,« skriver seniorstrateg Simon Kristiansen fra Nordea i en ny kommentar.

Optimismen kommer i kølvandet på positive nyheder om vacciner, der kan smide coronakrisen på porten og dermed giver håb om en normaliseret verden. Og investorerne har allerede taget forskud på glæderne.

»Investorerne køber call-optioner som aldrig før i et anfald af spekulativ rus. Som vi har set det før i perioder med øget optimisme, afføder det en modsat reaktion, nemlig at konsensusforventningen bliver, at fremtiden ikke kan andet end skuffe, og at et tilbageslag derfor vil følge,« skriver seniorstrategen.

Et kortvarigt tilbageslag på vej

Nordea vurderer, at den optimistiske stemning kan give større risiko for et kortvarigt tilbageslag i løbet af den kommende måned. Men det vil ikke nødvendigvis svække markedsudviklingen, lyder det.

»Selvom vi mener, at den kortsigtede positionering kan give udsving på markederne på den korte bane, ser vi stadig en masse kapital i markedet, der ikke flyttes rundt lige så hurtigt. Det burde sikre, at 2021 bliver endnu et godt aktieår, hvor investorer kan forvente et afkast på globale aktier på omkring 10-15 pct.,« tilføjer strategen.

Investorernes optimisme er nemlig ikke ubegrundet – tværtimod, lyder argumentet fra Nordea.

»Langt de fleste venter stærk økonomisk fremgang i 2021, og med den kommende gradvise udrulning af vacciner, stor opsparing blandt husholdningerne og centralbanker, der ikke ventes at stramme pengepolitikken, er det også klart det mest sandsynlige udfald,« skriver han.

Læs også: Få styr på skat inden nytår: Her er hele tjeklisten

Læs også: Analytikerne spår disse 3 danske aktier størst afkastpotentiale