Henter kommentarer

| Opdateret

Analytikerne spår disse 3 danske aktier størst afkastpotentiale


Hvilke C25-aktier står til at stige mest inden for de næste 12 måneder?

Analytikerne, der dækker C25-aktierne, ser ifølge Bloomberg det største afkastpotentiale i biotekselskabet Bavarian Nordic, Danske Bank samt medicinalselskabet Lundbeck, fortæller Børsen. De professionelle analytikere ser et kurspotentiale på henholdsvis 38,8 pct. i biotekselskabet, 16,3 pct. i Danske Bank-aktien og 11,6 pct. i Lundbeck-aktien, viser tallene fra Bloomberg.

»Danske Bank glimrer jo ved, at aktien i et hundedyrt dansk aktiemarked er en af de billige aktier, så der skiller den sig markant ud. Vi mener jo heller ikke, Bavarian-aktien er dyr, men det er en helt anden kategori end Danske Bank og Lundbeck, fordi man har forventning til, at noget værdi i pipeline på en eller anden måde materialiserer sig,« lyder det fra aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen til Børsen.

Læs også: Nu skal du have styr på skatten: 'Ellers falder hammeren'

Sydbank har en købsanbefaling på Bavarian Nordic og en købsanbefaling på Danske Bank-aktien, men en sælg-anbefaling på Lundbeck-aktien.

Hos Sydbank forklarer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen købsanbefalingen på Bavarian Nordic med, »at værdierne i Bavarian Nordic er ikke afspejlet i den nuværende aktiekurs«.

»Som investor får man med den nuværende aktiekurs et ekstremt solidt selskab, der ikke emrer af biotekselskab. Man får samtidig nærmest smidt en række gratis optioner i nakken oveni. Der er rigtig meget upside for investorerne i den case,« udtaler han til Euroinvestor.

Han fremhæver Bavarian Nordics aftale med den amerikanske regering om at producere koppevacciner samt potentialet i de to vacciner, som Bavarian Nordic har købt af GlaxoSmithKline. Med optionerne henviser han blandt andet til selskabets vaccine mod luftvejsvirussen RSV.

Lundbeck er en helt anden historie, forklarer Søren Løntoft Hanesn, for selskabet lider under, at det ifølge ham har en tynd sen-fase-pipeline.
Medicinalgiganten har haft nogle kiks med deres sen-fase-midler, og selskabet har nogle nøglemidler, der vil løbe af patent, forklarer aktieanalytikeren.

»Det betyder, at man skal ud og investere i en sen-fasepipeline, men der er ikke sikkert, at de investeringer bliver til noget,« udtaler Søren Løntoft Hansen til Euroinvestor.

Aktieanalytiker Lau Svenssen har tidligere i efteråret sat ord på Lundbeck-aktien. Det kan du læse om her. Lau Svenssen har også set nærmere på Danske Bank-aktien i 'Ugens aktie'. Det kan du læse mere om her.

Valueinvestor Per Juul er blandt dem, der har købt Bavarian Nordic-aktien til porteføljen. Det kan du læse mere om i 'Aktiechef peger på 3 mulige aktie-guldfugle til 2021'.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2021: 'Det er en af mine yndlingsaktier'

Læs også: Få styr på skat inden nytår: Her er hele tjeklisten