Henter kommentarer

3 mulige vinderaktier til 2021: 'Det er en af mine yndlingsaktier'


Coronakrisen har vendt op og ned på aktiemarkedet i 2020.

I det lys er det værd at spørge, hvilke aktier der er værd at satse på til 2021. En af dem, der har et bud på det, er chefstrateg Jens Løgstrup fra kapitalforvalteren PP Capital Stockpick.

Han peger her på en cyklisk aktie, der vil nyde godt af et økonomisk opsving, en aktie af mere defensiv karakter, som er solidt positioneret, hvis det skulle storme på aktiemarkederne samt en valgfrie aktie. Der er tale om tre bud på mulige vinderaktier, som kapitalforvalteren selv tror så meget på, at man har investeret i aktien.

Den cykliske: Et sats på opblomstring i økonomien

En af de aktier, som kapitalforvalteren tror særligt på til det nye år, er lufthavnsaktien 'Flughafen Wien AG.' Det cykliske kommer af, at aktien vinder på, at der rejses meget, når der er travlhed i erhvervslivet, ogt forbrugerne har penge mellem hænderne

»Det er en af mine yndlingsaktier, «udtaler Jens Løgstrup om aktien i den østrigske lufthavn.

Læs også: Lars Tvede har tjent en formue her før - nu ser han en ny mulighed

Han har derfor også holdt fast i den hårdtprøvede aktie igennem et turbulent 2020, hvor coronakrisen fik flytrafikken til at styrtdykke og sammen med den lufthavnsaktien. Til sammenligning blev lufthavnsaktien inden krisen handlet i omkring kurs 40. Nu handles den i omkring kurs 27.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Der er imidlertid tale om et bundsolidt selskab med næsten ingen gæld, og som i stigende grad udlodder udbytter, forklarer Jens Løgstrup.

»Den reelle kurs ligger efter min vurdering på omkring 45-50. Jeg ser for mig, at aktien inden for to-tre år – efter coronakrisen er løst –  har en god mulighed for en fordobling,« udtaler han.

Han fremhæver samtidig, at lufthavnsaktien har en naturlig voldgrav på grund af sin beliggenhed. At et selskab har en voldgrav – kendt som moat på engelsk – betyder, at selskabet har et forsvar mod konkurrenter. Det kan være, hvis selskabet er i besiddelse af en særlig teknologi, et patent, særlige licenser, et stærkt brand eller altså en geografisk beliggenhed.

Vis mere

»Hvis du skal flyve fra og til Wien, har lufthavnen en voldgrav. Der er ikke andre lufthavne i nærheden inden for en rimelig radius. Den har et skær af monopol over sig, og det er kun noget som coronakrisen, der kan ramme sådan en her. Jeg er overbevist om, at aktien gør comeback, når coronakrisen er løst, og at vi har fået vacciner. Det gør, at flytrafikken vil vende tilbage til normalen,« udtaler Jens Løgstrup.

Den defensive: Kvalitetsaktie til medgang og modgang

Det andet bud på en aktie, som investorer kan overveje, er den danske transportgigant DSV-Panalpina. For med Jens Løgstrups ord så skal der fragtes varer uanset, om det er opgangstider eller nedgangstider. Coronakrisen har ikke engang kunne påvirke indtjeningen hos den danske transportvirksomhed, bemærker Jens Løgstrup. Han mener, at aktien er defensiv, fordi der konstant er brug for vareleverancer, men også offensiv, fordi ledelsen gang på gang har bevist, at man forstår at købe konkurrerende selskaber op og skabe synergieffekter.

DSV-aktien er en af de aktier, som aktiechefen tror allermest på i 2021 Vis mere

»DSV-aktien er meget, meget fair prissat, men aktien har også et pænt potentiale. Der er synergier fra Panalpina-opkøbet, som først ventes at slå igennem i 2022. Der er et opkøb i Sydafrika, som slår igennem i 2022,« vurderer aktiestrategen.

Læs også: Pensionskæmpe advarer: Vacciner kan blive hård for danske aktier

»Markedet undervurderer samtidig de ret store aktietilbagekøb, som selskabet har gang i lige nu. De aktietilbagekøb vil understøtte kursen,« udtaler Jens Løgstrup og fortsætter:

»Nogle synes måske, at DSV-aktien er højt prissat, men det synes jeg ikke. Det er en kvalitetsaktie, og jeg vil hellere betale en ordentlig pris for kvalitet i stedet for at købe en billig aktie, som er noget skrammel. Jeg synes ikke, at aktien er for dyr, og jeg kan se gode muligheder for aktien i 2021, for eksempel på grund af aktietilbagekøb.«

Den valgfrie: Dansk bankaktie til porteføljen

Det tredje bud på en mulig vinderaktie er aktien i den danske bank, Jyske Bank. Der er tale om en aktie, som Jens Løgstrup gentagende gange har talt for. Han fremhæver, at banken målt på markedsværdi handles til ca. halv pris af indre værdi.

»Det er en aktie, der vil komme stærkt igen i 2021  Den er blevet sendt alt for langt ned i pris af frygt for kurstab eller af frygt for, at bankens kunder ville opleve store tab på grund af coronakrisen.«

Alt tyder ifølge Jens Løgstrup på, at det ikke kommer til at ske. Han forventer samtidig massive aktietilbagekøb i det nye år.

»Hvis man i 2021 tjener 2 mia. kr. efter skat, hvilket er et godt gæt, kan man købe værdier op for 4 mia. kr., fordi aktien handles til halv pris af indre værdi. I grove træk betyder det, at investorer kan se frem til en formidabel forretning i det nye år,« udtaler Jens Løgstrup.

For ham at se så er Jyske Bank blandt de danske banker, der er allerbedst til at skære i omkostningerne.

Læs også: Storbank: 7 mulige softwarevindere til 2021

»Man har kontinuerligt nedbragt omkostningerne, og i de sidste to kvartaler havde banken det højeste overskud før skat i tre år,« udtaler Jens Løgstrup.

Han opsummerer det med, at Jyske Bank er et selskab på rette vej, som bare er undervurderet. Han mener, at aktiemarkedet har sendt aktiekursen ned af frygt for tab, men ifølge ham »overser investorerne, at banken slet ikke står til at få de tab.«

»Folk overser en anden ting: Nu har banken haft et år uden aktietilbagekøb. Det vil sige, at man virkelig har noget kapital at købe op for, fordi man tjener gode penge i 2020, så der er alle muligheder for aktietilbagekøb for 2021,« udtaler Jens Løgstrup.

Han har tidligere talt varm for en anden dansk bankaktie, nemlig aktien i Skjern Bank. Det kan du læse mere om her.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Aktiechef peger på 3 mulige aktie-guldfugle til 2021

Læs også: Inden champagnen popper: Det skal du huske for at undgå skattesmæk