Henter kommentarer

Aktiestrateg om dansk aktie: En lille overset kvalitetsaktie


Lave renter, nye tunge regler og coronakrisen. Det er nogle af de ting, der har været med til at tegne et dystert billede af danske bankaktier. Men billedet er for negativt, vurderer aktiestrateg Jens Løgstrup fra kapitalforvalteren PP Capital Stock Pick.

Han mener, at der er tale om en fejltagelse, når investorer tror, at det er uinteressant at investere i danske bankaktier. En række forhold har ændret sig, og det gør visse bankaktier interessante i aktiestrategens øjne. Det gælder ifølge ham den oversete Skjern Bank-aktie.

Der er ifølge Jens Løgstrup tale om en konservativ, veldrevet bank, der nyder godt af en erfaren ledelse, og som ifølge ham er et glimrende eksempel på en aktie, der er billig prissat. Aktien handles torsdag til omkring kurs 64 og har en indre værdi på 106, påpeger han.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

»Skjern Bank er et glimrende eksempel på en mindre bank, der forstår at vokse i et marked, der ellers ikke er nogen særlig vækst i,« udtaler Jens Løgstrup fortsætter:

»Det er et godt eksempel på en veldreven forretning, og en overset kvalitetsaktie. «

Hvor er det, at banken scorer højt hos dig?
»Banken har en god egenkapital og den seneste kapitalprocent var 20,3 og kernekapitalprocenten var 18,4,« udtaler Jens Løgstrup. Det er ifølge ham et »stærkt niveau at ligge på.«

Læs også: Fynsk bankdirektør kalder overskud for "fornuftigt"

Kapitalprocenten angiver, hvor meget kerne- eller basiskapital banken har i forhold til dens samlede risikovægtede eksponeringer. Det bruges til at sikre, at banken kan absorbere uventede tab. Kernekapitalprocenten dækker over kernekapitalen uden fradrag set i forhold til de risikovægtede aktier.

Læs også: Aktiestrateg om udskældt dansk sektor: Det her er en misforståelse

Hvad betyder det så?
»Det skal forstås sådan, at man som bank ligger langt over det, som er minimumskravet, og at bankens egenkapital er noget nær det højeste, som det har været i mange år,« forklarer aktiestrategen.

»Man kan modstå kriser og tilbagegang i samfundet, og den stigende kapital betyder, at det er blevet en mere sikker investering,« udtaler Jens Løgstrup og fortsætter:

»Jeg synes, at banken er robust, veldrevet og så er den i vækst og billig prissat.«

Læs også: Hvidbjerg Bank er tilfreds trods halvering af bundlinjen

Skjern Banks toplinje, som består af nettorente og gebyr-indtægter, steg i sidste kvartalsregnskab med 3,8 pct., fortæller han. Det er en flot udvikling i en periode, hvor mange ligger med en flad vækst, mener aktiestrategen, der fremhæver, at basisresultatet steg med 6,1 pct.

Hvad kan man udlede af det?
»Det, som folk nok har overset, er, at der er tale om en solid, veldrevet forretning som kan købes til en forholdsvis lav pris. Det er generelt et billede, som vi ser blandt mange bankaktier, og den her aktie er lidt mere interessant, fordi den faktisk er lidt bedre målt på væksten sammenlignet med mange andre banker,« udtaler Jens Løgstrup.

Han peger også på Jyske Bank samt Grønlandsbanken, der i hans øjne er to andre attraktive bankaktier.

Læs også: Kendt valueinvestor: Derfor vil vi ikke røre europæiske bankaktier

Læs også: Aktien er buldret i vejret: 'Den er efter min mening klart mere værd'