Henter kommentarer

Storbank: Det her er skrækscenariet


Selvom krigen i Ukraine nu har stået på i seks måneder, så er risiciene for, hvordan krigen vil påvirke aktiemarkedet ikke forsvundet.

Det vurderer flere markedsdeltagere, skriver Børsen.

Krigen har presset gaspriserne i vejret, og så længe de er stigende som nu, så vil det presse stemningen på de finansielle markeder, pointerer Nordeas chefanalytiker,  Anders Svendsen.

»Det er skrækscenariet, at inflation forbliver så høj, at centralbankerne simpelthen ikke har noget valg. At selv hvis der kommer en større afmatning hen over vinteren, så må centralbankerne stramme pengepolitikken trods økonomisk nedtur. Og så begynder vi at se et rigtigt kedeligt stagflationsscenarie,« siger han til Børsen.

Læs også: Elprisen brager op - højeste niveau nogensinde

Til Euroinvestor sætter investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen ord på, hvordan fred i Ukraine vil kunne påvirke aktiemarkedet.

»En fred i Ukraine kan vende op og ned på det, fordi det både kan betyde noget for risikopræmien og for gaspriserne. Desværre er en sådan fred mindre sandsynlig på kort sigt. Investorerne skal derfor forberede sig på en 'tiden efter større stigninger'-periode, som måske er fremkaldt af investorer, som håber på, at juli måneds forbrugerprisstigninger i USA markerer inflationstoppen,« lyder det fra ham.

Læs også: Tvede erkender efter tab på 38 pct: 'Jeg fjumrede en del rundt i markederne'

Læs også: Coronavinder fik tæsk og faldt stort – aktien er halveret