Henter kommentarer

Storbank: Kæmpe rabat på små aktier


Selv om der har været en pænt stigning i kursen blandt small cap-aktierne i USA, så er der mere at komme efter.

Sådan lydet det blandt andet fra den amerikansk storbank Bank of America, der vurderer, at aktierne handler med en rabat, der ikke er set i to årtier, når man sammenligner small cap-aktierne med konkurrenterne i large cap-segmentet. Det skriver Bloomberg.

»Investorer har det bedste indgangspunkt for værdiansættelse for mindre aktier siden marts,« lød det eksempelvis fra lederen af Bank of Americas strateger,  Jill Carey Hall i et analysenotat torsdag.

Tal fra Bank of America viser, at de amerikanske small cap aktier handler til en rabat på omkring 26 pct., når de sammenlignes med deres større konkurrenter. Det er ifølge banken den største forskel i 20 år. En lignende stor forskel er der når small cap-aktierne sammenlignes med mid cap-aktierne, lyder det.

Analytikere og investorer følger nøje udviklingen i den amerikanske præsidentvalgkamp, for hvis Demokraternes Joe Biden vinder over præsident Trump, kan det styrke investeringerne i small cap-segmentet. Det kan også være med til at svække stigninger i de store tech-aktier, fordi der er frygt for, at teknologi-giganterne vil blive mødt af regulering for at undgå monopol-lignende forhold.

Mens det brede amerikanske S&P 500-indeks er steget med 70 pct. siden begyndelsen af 2016, så er Russell 2000-indekset - der særligt rummer mindre amerikanske aktier - blot steget 44 pct. Verdensindekset MSCI World er steget 47 pct. i den periode.

Læs ogå: Lars Tvede om at være investeret: 'Hvorfor havde ingen fortalt mig det?'

Læs også: Aktiechef: Det er ekstremt vigtigt at forstå