Henter kommentarer

Storbank om bombet C25-aktie: Ser potentiale på mere end 60 pct.


Ambu har været under stort pres i løbet af 2021, og aktiekursens himmelflugt er blevet forvandlet til en sand nedtur.

Efter en nedjustering tirsdag aften lukkede aktien i  går onsdag i et blodrødt minus på 5,11 pct., og kursen, der tidligere på året lød på mere end 350 kr., hedder i dag 170,10 kr.

Men aktiekursen vil ikke fortsætte med at falde. I hvert fald ikke hvis man spørger Handelsbanken, der torsdag morgen kan fortælle, at de har en købsanbefaling samt et kursmål på 280 kr. på Ambu-aktien. Dermed vurderer de, at aktien kan skyde i vejret med næsten 65 pct.

»Mens nedjusteringen er en ganske nedslående nyhed fra Ambu er det dog værd at fremhæve, at Ambus høje prisfastsættelse er baseret på forventningerne til den fremtidige udvikling for visualiseringsforretningen, der ikke har været ramt af fragtforsinkelser,« skriver Handelsbanken blandt andet torsdag morgen og tilføjer:

»Som følge af disse forstyrrelser har Ambu ikke været i stand til at levere på kundeordrer. Forstyrrelserne betyder dog ikke, at kundeordrerne går tabt. Selskabet venter således at kunne levere de manglende ordre i løbet af 1. halvår af 2021/22. «

Efter nedjusteringen regner Ambu nu med en samlet organisk vækst i regnskabsåret 2020/21 på omkring 16 pct. mod førhen omkring 17 pct., mens indtjeningsmarginen ventes lande på 8,5-9,0 pct. mod førhen ventede omkring 10 pct.

Læs også: Pengene og kulturen med Pernille Wahlgren: »Jeg har altid været vildt fascineret af Karen Blixen«

Læs også: Ny vild rekord: Så mange danskere er pensionsmillionærer