Henter kommentarer

Store ændringer i dansk forsikringsselskab: Fyrer op mod 270 medarbejdere


Forsikringsselskabet Tryg ændrer i strategien og organisationen. 

Det fremgår af en meddelelse onsdag middag. 

Tryg vil blandt andet samle sine erhvervs- og industrisegmenter - ændringerne fører til, at Tryg fyrer op mod 250-270 medarbejdere, fremgår det af meddelelsen.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

I forbindelse med meddelelsen udtaler CEO Johan Kirstein Brammer følgende: 

»Som en konsekvens af de offentliggjorte ændringer, især drevet af sammenlægningen af industri- og erhvervs-divisionerne, har vi i dag kommunikeret, at vi på tværs af koncernen reducerer antallet af ansatte med mellem 250-270. Vi har over en periode arbejdet ihærdigt med ikke at genbesætte åbne stillinger for på den vis at minimere antallet af påvirkede medarbejdere. Det gør mig trist at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, men tiltagene er nødvendige.«

Hovedparten af opsigelserne har fundet sted i Danmark, fremgår det af meddelelsen, mens de resterende vil ske i den danske og norske organisation som følge af sammenlægningerne af erhvervs- og industridivisionerne.

Som et følge af restruktureringen vil Tryg udgiftsføre en engangsomkostning på 180 mio. kr. i tredje kvartal af 2023. 

Tryg-aktien reagerer beskedent på nyheden og falder med 0,15 pct. i onsdagens aktiehandel. 

Læs også: Vild udvikling i danske aktier: 'Det er voldsomme tal'

Tryg fastholder sine forventninger til 2024, som lyder på et insurance service result på 7,2-7,6 mia. kr., drevet af en combined ratio på eller under 82 pct. og en expense ratio på omkring 13,5 pct. 

»Dagens ændringer vil styrke vores position og mulighed for at gribe de vækstmuligheder, der eksisterer i verdens nok mest attraktive skadeforsikringsmarked. Der er behov for investeringer på tværs af forretningen for at opnå denne potentielle vækst, mens vi samtidig må forblive meget fokuserede på løbende at bekæmpe inflation i nogle af vores hovedmarkeder,« udtaler Johan Kirstein Brammer afslutningsvist. 

Tryg-aktien er faldet med 17,4 pct. det seneste år.