Henter kommentarer

Storinvestor i skandaleramt selskab vil trække sig: 'Alle mine alarmlamper blinker'


Om bare otte dage skal danske MeeW efter planen på Spotlight-børsen i Stockholm.

Men nu vil den største investor, IPO Nordic Fund, trække sig og ikke købe aktier i selskabet efter MeeWs topchef og stifter, Armin Kavousi, er blevet taget i at have fusket med sit cv. Det oplyser Jesper Vogelius fra IPO Nordic Fund til Børsen.

Det sender et meget dårligt signal til øvrige investorer, at den største investor har i sinde at trække sig, mener Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank:

Læs også: Fyret topchef lægger sig fladt ned: 'Jeg har opført mig ubetænktsomt'

»Alle mine alarmlamper ville blinke, hvis jeg stod og skulle købe aktier i selskabet,« siger strategen.

Flere medier – herunder Euroinvestor – kunne tirsdag fortælle, at MeeWs stifter og administrerende direktør, Armin Kavousi, har pyntet sig af flere falske titler. Kavousi har hævdet at være neuroforsker, kaldt sig doktor og fortalt, at han har en master fra britiske Aston University og en bachelor fra Syddansk Universitet.

Ingen af universiteterne kender dog Armin Kavousi.

Storinvestoren IPO Nordic Fund har, indtil topchefen mandag blev afsløret i at have pyntet på sit cv, sagt ja til aktier for 1,5 mio. kr. Desuden stiller investoren – mod en provision på 12 pct. – 1 mio. kr. i garanti, der kun investeres, hvis aktien ikke fuldtegnes.

MeeW sælger både konsulentydelser indenfor IT og kommunikation, ligesom deres forretningsmodel også er baseret på selv at skabe innovative produkter. Frihedsbrevet har dog afsløret, at flere af MeeWs påståede kunder aldrig har samarbejdet med MeeW.

Spørger man Lars Skovgaard Andersen, så hænger MeeWs børsnotering nu i »en meget tynd tråd«.

»Her på den korte bane hænger noteringen i en tynd tråd. Men hvis man kan få en frisk topchef ind, som reder trådende ud og får forretningen til at skinne igen, så kan det være anderledes,« vurderer strategen.

Euroinvestor arbejder på at få en kommentar fra IPO Nordic Fund.

Læs også: Dansk topchef færdig med øjeblikkelig virkning

Læs også:  Nordnet: Derfor er renten i 6 pct. ikke længere umulig