Henter kommentarer

Storinvestorer fra udlandet har "udbombet" Danske Bank - nu vender de tilbage


Ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for en række danske banker. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Hvidvaskskandale i Estland, Flexinvest-skandalen, negative renter, stigende omkostninger.

Uanset årsagen har konsekvensen for Danske Bank-aktien været nådesløs. Fra at være en af de store udenlandske investorers yndlingsbanker er Danske Bank reelt blevet udbombet i takt med, at netop de udenlandske investorer har forladt bankaktien.

En opgørelse foretaget af analytiker Mads Thinggaard fra børsmægleren ABG Sundal Collier for Euroinvestor viser derouten. Tilbage i udgangen af 2017 - kort før Berlinske Business første gang skrev om uregelmæssighed i den estiske filial var kursen stabil omkring de 220, og de udenlandske investorer sad på omkring halvdelen af aktierne.

»Der tegner sig et meget tydeligt billede af, at udenlandske investorers ageren har stor betydning for kursudviklingen i Danske Bank. Aktien er reelt blevet udbombet af udenlandske investorer i de seneste tre år,« siger Mads Thinggaard.

Analytiker Mads Thinggaard, ABG Sundal Collier Vis mere

Lavpunktet siden finanskrisen, rent kursmæssigt, indtræf 23. marts i år under nedlukningen af Danmark, da de globale finansielle markeder var i undtagelsestilstand. Her landede kursen omkring 68 kr. pr. aktie.

Ifølge Mads Thinggaard har de udenlandske investorer i løbet af de seneste år nedbragt ejerandelen fra godt 50 pct. til under en tredjedel i løbet af foråret. Men han mener også, at der er sket en afgørende vending i stemningen om Danske Bank.

»Udlandet har fortsat med gradvist at nedbringe deres ejerandel i Danske Bank gennem 2020. Vi ser dog en lille vending fra maj til juni, hvor ejerandelen gik fra et lavpunkt i 32,1 pct. i maj til 32,3 pct. Det er rigtig nok en lille stigning, men kursudviklingen i juli indikerer, at udlandet er fortsat med at købe op i Danske Bank,« siger Mads Thinggaard fra ABG Sundal Collier.

»Mit bedste gæt er, at Danske Bank er ved at genvinde tiliden i markedet, og at udlandet er fortsat med at købe op,« siger han.

Mads Thinggaard anbefaler sine kunder at købe Danske Bank og har et kursmål på 120 kr. pr. aktie.

Hans kolleger blandt børsmæglere fra ind- og udland er også overvejende positive på aktien. 13 anbefaler køb, 9 hold og kun 4 analytikere har en salgsanbefaling, noterer Bloomberg. Analytikernes gennemsnitlige kursmål er knap 115 kr. pr. aktie.

Læs også: Analytiker: Det er nok en lidt overset stjerne for mange danskere

Læs også: Netflix-aktien er braget i vejret - men der opstår nok snart en købsmulighed