Henter kommentarer

Strateg: 3 ting er værd at holde øje med i dagens børshandel


Når de amerikanske aktiemarkeder slår dørene op efter mandagens velfortjente fridag, så er der især tre amerikanske regnskaber, der er værd at holde sig for øje.

Det mener Oskar Bernhardtsen, der er investeringsstrateg i Saxo Bank.

Regnskaberne fra Walmart og Home Depot lander inden den amerikanske børsåbning i eftermiddag dansk tid, og tallene er blandt dem, som strategen vil rette sin opmærksomhed mod. 

Det skyldes, at begge selskaber henvender sig mod forbrugeren. Walmart er en supermarkedskæde, og Home Depot en stor amerikansk pendant til Silvan, betoner Oskar Bernhardtsen:

»Begge aktier blev i efteråret ramt hårdt på baggrund af et ventet svagere forbrug i USA drevet af for høj kreditkortgæld blandt de amerikanske borgere, der kunne indikere, at forbrugsfesten var ved at slutte op til jul 2023«:

»Dog lader det til, at forbruget fortsat er i høj fart, og rapporten »redbook«, der ugentlig måler den årlige salgsvækst i detailbutikker har indikeret en årlig salgsvækst på cirka 5 pct. igennem 4. kvartal.«

Malurten i bægeret er dog, at redbook-indekset blot faldt til 2,5 pct. i sidste uge. Det kan være en enlig svale, påpeger strategen, men det kan også være et tegn på, at den amerikanske forbrugslyst er ved at aftage.

Læs også: Strateg: 3 ting er værd at holde øje med i dagens børshandel

Regnskabet fra Palo Alto Networks lander, efter de amerikanske børser smækker dørene i. Og det regnskab kommer også til at få Oskar Bernhardtsens opmærksomhed.

Palo Alto Networks er et af verdens førende virksomheder indenfor cybersikkerhed, og forventningerne er skruet så højt op til selskabet, at aktiekursen allerede er steget med 25 pct., siden vi skød nytåret ind.

Stigningen vidner om, at investorerne har sat deres forventninger op til selskabet. Alene omsætningen ventes at ligge 20 pct. højere sammenlignet med sidste år, og bruttomarginen ventes forbedret med 1 pct. fra 75,5 pct. til 76,5 pct.

»Det betyder, at bundlinjen er ventet at stige med hele 33 pct., og Palo Alto Networks formår altså at tjene mere og mere per sidst solgte vare, hvilket er et kendetegn for en succesfuld softwarevirksomhed,« siger strategen.

Oskar Bernhardtsen vil imidlertid også holde øje med andet end de tørre regnskabstal, når cyberselskabet opdaterer markedet:

»Personligt vil jeg selv lytte efter indsigter omkring trusselsbilledet globalt vedrørende cyberangreb samt virksomheders og staters villighed til at betale for cybersikkerhed. Det forventer jeg, at Palo Alto Networks vil omtale i deres årsrapport og i deres regnskabskald i morgen aften.«

Læs også: Jyske Bank ændrer syn på svensk gigant

Læs også: Danskerne får flere penge mellem hænderne: Se, om du også scorer op mod 8000 kroner ekstra om året