Henter kommentarer

Strateg om kæmpekøb af FLS-aktien: 'Et meget stærkt signal'


Den svenske kapitalfond Altor har været på opkøbsrov i FLSmidth-aktien, og det er et godt tegn – både for investorer og FLSmidth.

Det vurderer Michelle Nørgaard, senior aktiestrateg i Jyske Bank, i torsdagens udgave af Euroinvestor podcast Millionærklubben.

»Det er et meget stærkt signal til selskabet om, at 'I er på den rigtige vej'. Det er helt klart et selskab, man skal holde sig for øje, og det kan man også se meget klart på kursudviklingen både i går og i dag,« siger Michelle Nørgaard.

FLSmidth, der laver cement og mineudstyr, holdt kapitalmarkedsdag onsdag, hvor investorer var samlet for at høre om FLSmidth og dets fremtidsvisioner. En af visionerne er, at FLSmidth i 2030 vil tilbyde et fuldt sortiment af bæredygtigt mineudstyr.

Derudover hæfter Millionærklubbens faste forvalter, Lau Svenssen sig ved, at selskabet var »meget optimistisk« omkring deres opkøb af ThyssenKrupp Mining og gode priser på metaller.

Tilsyneladende er det lykkedes FLSmidth at tale investorerne varme på kapitalmarkedsdagen, mener Michelle Nørgaard:

»Købet fortæller i høj grad, at kapitalmarkedsdagen i går har været ret banebrydende for FLS. De har understøttet casen og i høj grad virkelig fået tiltro fra investorkredsen,« siger hun.

Det er et af Altors datterselskaber, NewCo, som har købt 7,2 procent af aktierne i FLSmidth. Altor bevæger sig normalt på private equity-markedet, hvilket vil sige, at de opkøber ikke-børsnoterede selskaber.

FLSmidth-aktien steg med 7,4 procent onsdag og torsdag ved middagstid er stigningen yderligere 3,5 procent.

Læs også: Stor kapitalfond køber op i 'dansk kronjuvel'

Læs også: Chokstigning i stor dansk aktie kan have udløst short squeeze