Henter kommentarer

Strateg om mulig aktieboble: Disse aktier kan være blevet for dyre


Visse aktier indenfor kunstig intelligens kan være blevet for dyre.

Sådan lyder vurderingen fra Michelle Nørgaard, senior aktiestrateg i Jyske Bank. Det vurderer hun i tirsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Emnet kom op, fordi Bank of America i en analyse drager paralleller mellem trenden inden for kunstig intelligens (AI) og udviklingen blandt it-aktier op til dotcom-boblen.  Banken kalder den nuværende trend en babyboble.

Læs også: Lau Svenssen: 5 danske aktier, jeg ville købe lige nu

Analytikerne hæfter sig blandt andet ved, at der har været stort fokus på de nye chatbots som ChatGPT, som Microsoft er tungt investeret i.

Du skal være forsigtig, lyder det fra Michaelle Nørgaard, men hun vil ikke gå så langt som at sammenligne udviklingen blandt AI-aktierne med dotcom-boblen.

»Jeg vil ikke sige, at der er tale om en dotcom-boble, men der kan godt være nogle steder i sektoren, hvor man godt kan sige, at nogle selskaber måske er prissat for højt. Så hav jeres sunde fornuft med derude, når I kigger på de her selskaber,« siger Michelle Nørgaard i Millionærklubben.

Læs også: Milliardforvalter om dansk aktiedarling: 'Et fantastisk selskab'

Indenfor finansverden henviser en boble til en gruppe aktiver, som bliver ekstremt populære og dermed stiger i kurs. En boble kan dog briste, som det skete med dotcom-boblen, da mange nystartede internetbaserede selskaber gik ned og efterlod investorerne med ingenting.

Skulle man være fristet til at hoppe med på en af de trends, som er populære lige nu, har investeringsstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, et råd.

»Pas på med ikke at overgøre det. Hav lidt af det, så du er med på det, men du skal også sørge for at fordele dine penge som altid,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Danske aktier kom flyvende fra start: Her er årsagen

Læs også: Nordea ser større kurspotentiale i 3 bankaktier